Cifra de afaceri a Wizrom a crescut cu 8% anul trecut

Epoch Times România
24.01.2013

Grupul de firme Wizrom (Wizrom Software, WizSalary şi filialele externe), unul dintre principalii furnizori de ERP din România, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri 6,65 milioane euro, mai mare cu 8% faţă de 2011, cea mai mare creştere a afacerilor din ultimii trei ani.

Tot anul trecut a fost generat şi cel mai mare număr de noi clienţi – 261, echivalent cu o creştere de 7,36%, care au ridicat numărul total de clienţi ai Wizrom la 3.546, cu o bază instalată de peste 32.000 de licenţe.

"Principalii vectori de creştere din 2012 au fost creşterea reţelei de parteneri ai companiei, verticalizarea soluţiei WizPro ERP pe noi nişe precum agricultură, construcţii şi transporturi, precum şi ca efect al creşterii continue a forţei de vânzări în cursul anului trecut. De asemenea, compania a înregistrat succese cu soluţiile de BI, CRM, SFA, şi logistică. Verticala de servicii a înregistrat cea mai mare creştere anul trecut, urmată de verticalele producţie şi distribuţie", se arată într-un comunicat transmis joi.

Wizrom estimează şi pentru 2013 o evoluţie pozitivă ce va veni în principal datorită creşterii interesului mediului de afaceri faţă de optimizarea costurilor operaţionale cu ajutorul instrumentelor software – aplicaţiile de optimizare gen Supply Chain Management (SCM, care includ Demand Planning, Warehouse Management şi Distribution Management), utile inclusiv în perspectiva introducerii trasabilităţii în industria alimentară, respectiv în urma procesului de înlocuire a vechilor aplicaţii ERP cu unele noi, mai bune, mai puternice, la costuri totale de deţinere mai bune.

Structura veniturilor Wizrom Software este următoarea: 31% din venituri au provenit din licenţe vândute, 34% din mentenanţă, 35% din alte servicii de business (analiză business, procese, dezvoltări personalizate, outsourcing, altele).

Grupul de firme Wizrom avea la sfârşitul anului trecut un număr de 160 de angajaţi, cu 15% mai mult decât la finele lui 2011.

Fondată în 1992, Wizrom Software este una dintre companiile de top din România furnizând soluţii ERP, de eficientizare operaţională (trafic şi logistică), BI, CRM şi multe altele. Cu un total de 3.546 de clienţi activi şi 32.000 de licenţe instalate la finele anului 2012, Wizrom oferă software pentru orice tip de companie: de la soluţii relativ simple pentru IMM-uri, până la soluţii specializate pentru organizaţii medii şi mari ce activează în diferite verticale de piaţă precum vânzări engros şi distribuţie, retail, producţie, servicii, bănci, asigurări şi auto.

Wizrom Software şi-a consolidat în ultimii ani prezenţa şi vizibilitatea la nivel regional, prin activitatea filialelor din Republica Moldova şi Bulgaria, demararea de proiecte cu clienţi multinaţionali în Serbia şi Ungaria, precum şi crearea unei reţele locale de parteneri certificaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor