Ciclism: Noul lider al Turului Californiei, David Zabriskie

Americanul David Zabriskie. (Doug Pensinger / Getty Images)
Epoch Times România
18.05.2012

Americanul David Zabriskie (Garmin) a preluat tricoul galben rezervat liderului Turului ciclist al Californiei, după ce a reuşit să câştige joi cea de-a 5-a etapă, un contracronometru individual pe distanţa de 29,7 km, disputat la Bakersfield (centrul Californiei).

 

Cronometrat în 35min.29sec., campionul en titre al Statelor Unite la contratimp l-a devansat cu 23sec. pe veteranul german Jens Voigt şi cu 34sec. pe americanul Tejay Van Garderen, la capătul unei etape marcată de căldură (peste 30 grade Celsius) şi vânt.

Câştigătorul primelor patru etape, slovacul Peter Sagan (Liquigas), a pierdut în mod logic tricoul galben după ce s-a clasat doar pe locul 52, la 3min.27sec. de Zabriskie, fost lider în Turul Franţei (2005).

În clasamentul general, David Zabriskie are un avans de 34sec. faţă de Van Garderen (BMC) şi de 36sec. faţă de olandezul Robert Gesink (Rabobank).

Etapa a 6-a îi va conduce pe rutieri de la Palmdale (sudul Californiei) în staţiunea montană Big Bear Lake, cu două treceri la altitudinea de 2.000 m, în prima din cele două etape de munte ale acestei curse, care se va încheia duminică.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor