Ciclism: Eduard Novak, campion naţional în proba de fond

. (Christof Koepsel / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
24.06.2012

Eduard Novak, rutierul echipei Tuşnad Cycling Team, a câştigat proba de fond a Campionatului Naţional de ciclism care a avut loc, duminică, în judeţul Harghita.

Cursa s-a desfăşurat pe distanţa de 136 km, pe traseul Izvoru Mureşului-Zetea-Brădet, Novak reuşind să-i devanseze pe Marian Frunzeanu, de la Petrolul Ploieşti şi Florin Savelin, de la Mazicon.

La final, învingătorul s-a declarat fericit pentru performanţa realizată şi, totodată, bucuros pentru forma în care se află, în condiţiile în care vineri s-a clasat pe locul 2 în proba de contratimp.

Multiplul campion harghitean a reclamat, în schimb, modul nedemn şi lipsit de fair-play în care acţionează şi abordează cursele unii manageri ai echipelor cicliste din România. Eduard Novak a spus că, în timpul cursei de duminică, se afla în evadare împreună cu Sipos Zoltan (Mazicon) şi cu Valentin Pleşea (CS Otopeni). Managerul CS Otopeni nu l-a lăsat pe Valentin Pleşea să lucreze împreună cu cei doi rutieri cu care a evadat şi să se ajute reciproc, pe ideea ca sportivul său să se odihnească şi să câştige la sprint, lucru pe care ciclistul harghitean îl consideră un act de laşitate.

"Este un act de laşitate şi nu este demn de un sportiv care se află podium. Din păcate, mulţi ciclişti cu talent sunt îndrumaţi şi învăţaţi greşit şi nu după mult timp vor renunţa la ciclism", a declarat Eduard Novak, după cursă.

Duminică au concurat la proba de fond şi sportivii de la categoria U23, cursa fiind câştigată de Sipos Zoltan, de la Mazicon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor