Chiuariu: Activitatea CSM, dominată de influenţe politice şi poate chiar de un model politic

Congresul PNL, 22-23 Februarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Tudor Chiuariu
Congresul PNL, 22-23 Februarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Tudor Chiuariu (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
26.02.2013

Activitatea din ultima vreme a Consiliului Superior al Magistraturii "a fost dominată de influenţe politice şi poate chiar de un model politic", este de părere fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, vicepreşedinte executiv al PNL.

În ceea ce priveşte protestul de marţi al unor instanţe din ţară faţă de întârzierea revocării din funcţie a membrilor CSM Cristi Danileţ şi Alina Ghica, acesta a fost considerat drept o reacţie normală la ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, a menţionat Chiuariu.

"Vedem că se repetă la Consiliul Superior al Magistraturii modelul politic Băsescu, care se ţine de scaun împotriva voinţei celor care au votat pentru demiterea sa", a declarat Chiuariu, referindu-se la Danileţ şi Ghica. Cei doi magistraţi au fost ulterior revocaţi din funcţii, în şedinţa CSM de marţi.

Fostul ministru al Justiţiei a mai apreciat că este foarte periculos faptul că se încearcă afectarea independenţei judecătorilor prin numirea unui procuror în fruntea CSM. Chiuariu a îndemnat la înţelepciune, iar celor din CSM le-a recomandat "să înţeleagă că nu poţi să te ţii de scaun în felul ăsta doar pentru că ai primit ordin de la un om politic să blochezi activitatea Consiliului, probabil şi numirea procurorilor şefi şi să-ţi baţi joc de oamenii care te-au votat".

Alina Ghica şi Cristi Danileţ, care îşi depuseseră candidaturile la funcţia de vicepreşedinte al CSM, au fost revocaţi marţi din funcţiile de membri, la cererea adunărilor generale ale judecătorilor de la curţile de apel, nemulţumite de prestaţiile lor în Consiliu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor