Chiţoiu: În termen de patru luni trebuie să reluăm şi să finalizăm privatizarea CupruMin

Epoch Times România
05.05.2012

Licitaţia pentru privatizarea CupruMin va fi reluată după ce ministerul Mediului va da avizul de mediu, a afirmat sâmbătă Daniel Chiţoiu, desemnat pentru ministerul Economiei, precizând că „noi, în termen de patru luni, trebuie să reluăm şi să finalizăm privatizarea".

Licitaţia pentru vânzarea Cupru Min, oragnizată la data de 26 martie, a fost câştigată de canadienii de la Roman Copper, care au oferit 200,77 milioane de euro. Potrivit oficialilor Ministerului Economiei, oferta Oz Minerals, cealaltă firmă interesată, s-a oprit la 197 de milioane de euro.

Însă contractul ar fi trebuit semnat la 10 zile de la licitaţie, iar reprezentanţii Roman Copper şi cei ai statului nu au ajuns la un acord în acest termen.

Ministerul Economiei cerea publicarea imediată a contractului, plata integrală a sumei la 30 de zile după avizul Consiliului Concurenţei şi constuirea unor garanţii de 32 de milioane de euro pentru investiţiile de mediu.

Oficialii Guvernului Ungureanu au anunţat că negocierile au eşuat, iar privatizarea Cupru Min va fi reluată, cu aceleaşi condiţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor