Chişinău: Platforma Civică Demnitate şi Adevăr – va pune pe jar politicienii care au transformat politica în business

Bustul lui Ştefan cel Mare, Chişinău
Bustul lui Ştefan cel Mare, Chişinău (Anişoara Chiriac/ Epoch Times)

Voinţa politică este un mare deficit pentru Republica Moldova, motiv pentru care reforma justiţiei rămâne, până în prezent, doar la nivel de discuţie pentru politicienii de la noi şi la nivel de vis pentru cetăţeni.

Mai dăunător este faptul că politica din Moldova a fost transformată în business de către unii membri ai guvernului, care nu mai sunt interesaţi să facă reforme. De această părere este avocatul Andrei Năstase, membru al Platformei Civice Demnitate şi Adevăr (DA), platformă care şi-a pus drept scop să trezească societatea şi să tensioneze guvernarea.

„Scârţâie reforma în justiţie pentru că nu există voinţă politică. Politicienii, cei care au venit din business, şi care au făcut din politică tot business, nu au interesul să reformeze justiţia, nu au interesul să reformeze procuratura. Nu trebuie reinventată acum roata. Avem modelul românesc, care funcţionează din plin. În România există voinţă politică, în Republica Moldova nu există”, a declarat Andrei Năstase într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

Potrivit lui Năstase, cei care sunt acum la conducere vor face tot posibilul ca timp de patru ani de zile să rămână acolo unde sunt. Iată de ce el, împreună cu un grup de iniţiativă, au format Platforma Civică DA, cu ajutorul căreia vor încerca să facă presiuni asupra clasei politice de la Chişinău.

„Aceasta Platformă Civică la care am ajuns, împreună cu un grup de iniţiativă, trebuie să se lărgească, trebuie să se solidarizeze oamenilor. Dacă nu vor da roade aceste presiuni vom recurge la proteste”, a adăugat avocatul.

Potrivit Jurnal.md, aproximativ două săptămâni în urmă, mai mulţi lideri de opinie din R. Moldova - Oazu Nantoi, Igor Boţan, Valentin Dolganiuc, Stanislav Pavlovschi, Mihai Manole, Mariana Kalughin, Cornelia Cozonac, Angela Aramă, Vasile Zgardan, Vasile Năstase, Dinu Plîngău, Andrei Năstase, Alex Cozer, Nicolae Misail, Mihai Manole, s-au unit, formând Platforma Civică DA.

Ei au creat au semnat un manifest, cu ajutorul căruia vor încerca să fie portavocea societăţii, obligând astfel politicienii noştri să-şi ţină promisiunile făcute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe