Chirilă: Ciolacu a numit-o pe Laura Vicol şefa Comisiei Juridice, dar el se joacă de-a TIK TOK pe nervii unui popor dezbinat

Tudor Chirilă (Facebook/TudorChirilaOfficial)
Andrei Pricopie
05.02.2025

Artistul Tudor Chirilă i-a cerut demisia premierului PSD Marcel Ciolacu după ce dosarul "Nordis", în care este implicată fosta pesedistă Laura Vicol şi soţul său, a explodat la DIICOT.

"DIICOT investighează Nordis. Sare lumea în sus de speranţă că o să fie prinşi mafioţii. Doar că sunt ani buni de când DIICOT şi DNA nu au mai trimis în judecată cazuri de mare corupţie sau crimă organizată, aşa că acum parcă bate la ochi. E un fapt că nu doar judecătorii corupţi sau coruptibili îi scapă pe marii infractori, ci şi legislaţia modificată în parlament de cooperativa de corupţie PSD-PNL cu ajutorul CCR (vezi interzicerea înregistrărilor SRI în marile dosare declarată neconstituţională că, vezi bine, corupţia nu e chestiune de siguranţă naţională) dar, atenţie, mai scapă corupţii când actul de urmărire penală, instrumentarea dosarului sunt prost făcute sau sunt lăsate cu bună ştiinţă sau din neştiinţă portiţe 'legale' care ajută judecătorul să retrimită dosarul la DNA, respectiv DIICOT. Şi se reia cazul până la prescriere", a afirmat Tudor Chirilă.

În acest context, solistul susţine că nu este deloc convins că avem de-a face cu reluarea în forţă a luptei anticorupţie, pentru că nu are cine să o facă.

"Marcel Ciolacu a numit-o pe Laura Vicol şefa comisiei juridice din Parlament. Dar el se joacă de-a TIK TOK pe nervii unui popor dezbinat. În orice ţară normală un prim ministru care are legături atât de strânse (avioane private, excursii) cu o organizaţie anchetată pentru o delapidare de şaptezeci de milioane de euro ar fi demisionat, dar el se face că salvează ţara. Ar mai fi un motiv de demisie, incompetenţa crasă, dar aia în România e deja virtute. În vremea asta bugetul trece pe repede înainte în parlament, ministerele au zece minute să prezinte şi se pare că deficitul bugetar e mai mare decât ăla anunţat", a continuat Tudor Chirilă.

Artistul a amintit că, în urmă cu trei ani, în faţa Laurei Vicol la audierile pentru numirile de la CCR s-au prezentat doi candidaţi Bogdan Licu, fost procuror general, nota 5 la drept penal şi plagiator din cartea "Corupţia şi anticorupţia din sistemul juridic" a celuilalt candidat prezent în faţa comisiei, Cristi Danileţ. Amândoi au primit aviz favorabil şi majoritatea PSD-PNL din Camera Deputaţilor l-a trimis pe Licu la Curtea Constituţională.

"În 10 august 2018 s-a reprimat cu violenţă unul dintre cele mai mari proteste paşnice dintr-o serie începută în 2017 când sute de mii de români au ieşit în stradă pentru justiţie şi stat de drept. Justiţie ale cărei legi au fost modificate constant în parlament de o manieră discutabilă care se pare că a favorizat doar fenomenul corupţiei şi nu un stat cu instituţii independente. Avem parlament care ar putea să repare lucrurile astea, ca orice alt parlament care are puterea de a repara legi, dar mă îndoiesc că se va atinge cineva de ele. Oamenii sunt ocupaţi să facă alianţe, vezi alianţa PSD-PNL-AUR în Consiliul General al Primăriei Bucureşti sau să se dezafilieze şi să treacă la PSD. Marea familie a corupţiei nu se dă bătută aşa de uşor, ea are doar nevoie de câteva fumigene care din când în când să mai aducă o rază de speranţă pentru cei care speră la un stat de drept", a conchis Tudor Chirilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor