China: Un copil a murit şi peste 60 au fost infectaţi cu virusul H1N1

Virusul H1N1 a fost descoperit recent în Guangxi, unde peste 60 de locuitori din satele Dingsan şi Eshan au prezentat simptomele virusului, iar un băiat de 10 ani a murit. Fotografia arată o piaţă de p[sări din China.
Virusul H1N1 a fost descoperit recent în Guangxi, unde peste 60 de locuitori din satele Dingsan şi Eshan au prezentat simptomele virusului, iar un băiat de 10 ani a murit. Fotografia arată o piaţă de p[sări din China. (Getty Images)

La o şcoală din Guangxin în Sudul Chinei, un băiat de 10 ani a murit şi peste 60 de alţi copiii au fost infectaţi săptămâna trecută. Cel mai probabil cauza acestei situaţii este faptul că toţi au consumat pui din acelaşi transport ieftin de pui vii vânduţi în satul localităţii, cu 10 zile mai devreme.

Mass-media de stat a raportat vineri că la Şcoala Elementară Dingsan din oraşul Laibin a izbucnit o epidemie după ce în ziua precedentă a murit un elev. Cinci elevi au fost internaţi în stare critică.

Autorităţile locale din domeniul sănătăţii au precizat că 64 de persoane, majoritatea copii de vârstă şcolară din satul Dingsan şi un elev din satul vecin Eshan au prezentat simptome similare, cum ar fi febra, potrivit unui raport de la Ştirile Sina.

Medicul Jin de la Centrul de Sănătate din satul Shiya a declarat pentru The Epoch Times că a consultat 36 de pacienţi vineri, iar cazurile grave au fost trimise la Spitalul Laibin. "Virusul se răspândeşte în continuare", a adăugat acesta. "Numărul persoanelor infectate creşte şi în timp ce noi vorbim".

Patru probe prelevate de departamentul local de sănătate au fost testate pozitiv pentru gripa A, precum şi un virus gripal H1N1, dar oficialii nu au dezvăluit sursa. Şcoala Elementară Dingsan a fost închisă timp de o săptămână pentru a preveni orice răspândire ulterioară.

La 5 aprilie, trei cazuri de infecţii cu H1N1 au fost confirmate la elevii de la Şcoala generală Rongshui, situată la aproximativ 180 de kilometri distanţă, în conformitate cu Ştirile China.

Zhao Dahai, expert chinez în epidemii, a declarat pentru televiziunea New Tang Dynasty că autorităţile ar trebui să investigheze urgent modul în care a apărut infecţia. "Ei trebuie să afle cine a fost infectat primul dintre cei 64 de indivizi şi dacă infecţiile ulterioare s-au datorat celor anterioare".

Domnul Wang, rezident din satul Shiya, a declarat pentru The Epoch Times că în înainte cu 10 zile de a avea loc tragedia, negustorii din Nanning au adus camioane cu pui, iar puii i-au vândut la preţuri foarte mici. Simptomele gripei au început să apară aproximativ după cinci zile, a precizat acesta.

El a adăugat: "Localnicii cred că aceşti pui aveau deja virusul gripal. Un pui costă de obicei în jur de 20 de yuani, dar aceştia au fost vânduţi doar cu 8 - 15 de yuani fiecare. Oamenii de aici i-au cumpărat să îi mănânce pentru că nu bănuiau că puii erau infectaţi".

Între timp, agenţia Xinhua, purtătorul de cuvânt al statului, a declarat luni că 35 de persoane dintre cele 130 care au fost infectate, au murit acum de gripa aviară H7N9.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe