China opreşte coletele externe din cauza proliferării cazurilor de COVID, după ce oraşul Tianjin raportează 80 de noi cazuri

Epidemie majoră a virusului Wuhan în China
Epidemie majoră a virusului Wuhan în China (Betsy Joles/Getty Images)

Având în vedere că Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing ar trebui să înceapă în doar câteva săptămâni, Partidul Comunist Chinez încă se luptă să suprime câteva focare alarmante de COVID - multe dintre ele implicând infecţii cu varianta Omicron.

În capitală, oficialii îi avertizează pe localnici să nu comande articole şi produse din străinătate, deoarece sunt îngrijoraţi că boala ar putea fi transportată în China pe exteriorul acestor pachete.

De la începutul pandemiei, una dintre versiunile oficiale ale apariţiei virusului Wuhan a fost importul virusului din străinătate. La peste doi ani de la izbucnirea focarului pandemiei în oraşul Wuhan, autorităţile chineze nu au reuşit să găsească pacientul zero şi nici modul de apariţie a virusului.

Autorităţile chineze avertizează de ani de zile că virusul s-ar putea răspândi pe ambalajele produselor alimentare şi a altor mărfuri expediate internaţional, lucru pe care mulţi oameni de ştiinţă l-au pus sub semnul întrebării. Cu toate acestea, autorităţile chineze au menţinut în viaţă această ipoteză cu ajutorul mass-media controlată de stat.

Toate acestea au loc pe măsură ce autorităţile au impus restricţii dure asupra unor zone din Beijing în timp ce se pregătesc să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă.

Persoanele nou-venite în oraş trebuie să facă un test de virus Wuhan indiferent dacă au fost sau nu vaccinaţi.

Pang Xinghuo - un oficial din domeniul sănătăţii - a declarat reporterilor, luni, că virusul Wuhan a fost găsit pe suprafaţa unei scrisori pe care persoana infectată a primit-o din Canada, precum şi în interiorul scrisorii nedeschise, potrivit AFP.

Zeci de scrisori din acelaşi lot au fost testate, iar cinci au prezentat urme pozitive de COVID, a spus Pang, inclusiv mostre din interiorul scrisorilor nedeschise. Agenţiile de sănătate din Beijing au declarat că nu poate fi exclusă posibilitatea ca femeia să fi fost infectată cu un colet din altă ţară.

Între timp, în Tianjin, un oraş-port care se află la doar 130 km de Beijing, au fost raportate alte 80 de cazuri locale de COVID, cel mai mare salt zilnic de până acum. Oraşul şi portul sunt încă deschise şi funcţionează, cu toate că autorităţile au închis câteva cartiere din oraş.

Cifrele statistice legate de numărul cazurilor de COVID-19 din China sunt măsluite de regimul comunist chinez şi nu prezintă nicio garanţie.

Tianjin, care este situat la aproximativ 30 de minute cu trenul de Beijing, este unul dintre cele mai mari oraşe din China din punct de vedere al populaţiei şi găzduieşte unul dintre cele mai active porturi chineze. Este portul „recomandat” de intrare pentru mărfuri cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă, iar operaţiunile nu au fost afectate de focar, potrivit presei locale controlate de stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe