China aplaudă noua administraţie: "îngerii buni triumfă asupra forţelor răului"

(Getty Images)

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Hua Chunying, a tras, joi, o salvă poetică în cinstea evoluţiilor recente de la casa Albă, repetând o frază adaptată din discursul inaugural al lui Joe Biden şi transmisă de mass-media de stat chineză: „Dacă ambele ţări depun efortul, îngerii buni vor triumfa asupra forţelor rele”.

Pasajul original din discursul lui Biden era: „Prin luptă, sacrificiu şi încercări, îngerii noştri mai pozitivi au prevalat întotdeauna”. La rândul său, Biden cita discursul inaugural al lui Abraham Lincoln.

"În ultimii ani, administraţia Trump, în special Pompeo, a plantat prea multe mine care trebuie îndepărtate, a ars prea multe poduri care trebuie reconstruite, a deteriorat prea multe drumuri care trebuie reparate", a declarat Hua, joi, referindu-se la fostul secretar de stat Mike Pompeo.

Citiți și Noi dovezi despre folosirea biotehnologiei în armata chineză [Defense One]

„Preşedintele Biden a menţionat, de asemenea, în discursul său de inaugurare că americanii au multe de vindecat, multe de restabilit. Este exact ceea ce au nevoie relaţiile China-SUA”, a spus ea.

Aparent, această nevoie de vindecare şi restaurare nu este suficient de urgentă, din moment ce China tocmai a impus sancţiuni punitive oficialilor Trump, după ce mandatul acestuia la Casa Albă a luat sfârşit.

Citiți și Virusul Wuhan: China ar fi ştiut despre existenţa primului caz pe 17 noiembrie

Chiar şi echipa Biden a considerat că aceste sancţiuni sunt exagerate, denunţându-le ca „neproductive şi cinice”, cu toate acestea regimul comunist a insistat că sunt adecvate şi că vor rămâne în vigoare.

„Decizia Chinei de a impune sancţiuni acestor persoane este un răspuns legitim şi necesar la comportamentele lor eronate care au încălcat grav suveranitatea, securitatea şi interesele dezvoltării Chinei cu privire la chestiuni legate de China. Aceasta demonstrează pe deplin hotărârea guvernului chinez de a proteja interesele naţionale”, a spus ea.

Citiți și Bombă: laboratorul din Shanghai care a secvenţiat virusul Wuhan şi a publicat datele a fost închis a doua zi de autorităţile chineze

Discursul purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe părea compus în anii '70:

„Trebuie să subliniez că în ultimii ani, pe baza unei agende politice egoiste, părtinitoare şi plină de ură împotriva Chinei, unii politicieni anti-China din Statele Unite au planificat, au lucrat şi au făcut o mulţime de mişcări nebuneşti care s-au amestecat grav în afacerile interne ale Chinei, au subminat interesele Chinei, au rănit sentimentele poporului chinez şi au afectat relaţiile China-SUA. China a subliniat de mai multe ori că aceşti politicieni anti-China vor plăti pentru actele lor nebuneşti”, a adăugat ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii