Chavez începe terapia cu radiaţii înainte de vot

Preşedintele marxist al Venezuelei Hugo Chavez în Caracas, 10 februarie 2012 la Palatul Miraflores
Preşedintele marxist al Venezuelei Hugo Chavez în Caracas, 10 februarie 2012 la Palatul Miraflores (JUAN BARRETO / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
12.03.2012

Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez a declarat duminică că va începe terapia cu radiaţii pentru cancer, în următoarele săptămâni, un tratament care l-ar putea slăbi înainte de realegerea sa pe 7 octombrie, potrivit unui raport Reuters.

Într-o apariţie televizată din Cuba, unde se afla în convalescenţă după o a treia intervenţie chirurgicală pentru tratarea cancerului din regiunea pelvină, Chavez vorbea cu miniştrii cabinetului său pentru a proiecta o imagine în care era pe deplin la comanda guvernului, în ciuda bolii sale.

El a oferit câteva detalii noi despre starea lui, care să elimine zvonurile conform cărora boala îi ameninţă viaţa, fiind eventual în metastază.

Cu ajutorul unei legături prin satelit, Chavez a discutat pentru mai mult de două ore cu vice-preşedintele său şi alţi miniştri care prezidau evenimentele de inaugurare a unor proiecte guvernamentale în Venezuela, precum o fermă de găini deţinută în comun cu o companie argentiniană.

Guvernul de stânga din Venezuela este cuprins de un impuls masiv de cheltuire, finanţat de dolarii proveniţi din petrol, din cuferele celui mai mare exportator de ţiţei din America de Sud, pentru a câştiga alegătorii săraci prin programe sociale populare, inclusiv crearea de noi locuri de muncă şi spaţii de locuit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor