Fidel şi Raul Castro l-au vizitat pe Chavez la spital

Preşedintele cubanez Raul Castro şi liderul venezuelean Hugo Chavez.
Preşedintele cubanez Raul Castro şi liderul venezuelean Hugo Chavez. (JUAN BARRETO/AFP/Getty Images)

Preşedintele cubanez Raul Castro şi fratele său Fidel l-au vizitat pe liderul venezuelean Hugo Chavez, internat la un spital din Cuba pentru o intervenţie chirurgicală.

Fidel Castro a petrecut circa două ore în salonul lui Chavez, a scris ministrul venezuelean al informaţiilor, Andres Izarra, pe Twitter.

Chavez, în vârstă de 57 de ani, a fost operat în cursul nopţii de luni spre marţi, pentru îndepărtarea unei leziune şi zona pelviană. Leziunea a fost îndepărtată în totalitate de medici, a spus vicepreşedintele Elias Jaua.

Liderul de la Caracas a fost supus anul trecut la două intervenţii chirurgicale, pentru îndepărtarea unei tumori canceroase din zona pelvisului.

Leziunea detectată anul acesta de medici se află în aceeaşi zonă cu tumoarea, dar este mică.

Medici venezueleni citaţi în ianuarie de cotidianul spaniol ABC au declarat că Chavez mai are de trăit între nouă şi 12 luni.

Doctorii i-au prescris doze mari de analgezice, ceea ce explică activitatea sa politică intensă din ultima vreme.

La 13 ianuarie, Chavez a vorbit 11 ore în Adunarea Naţională.

Potrivit presei, el le-a spus medicilor că nu se va mai supune la tratamente agresive, care l-ar îndepărta de îndatoririle publice.

Surse medicale au subliniat că Chavez ar fi norocos să trăiască până la alegerile prezidenţiale din octombrie, la care intenţionează să candideze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe