Chavez spune că tumoarea îndepărtată săptămâna aceasta a fost malignă

Preşedintele venezuelean, Hugo Chavez.
Preşedintele venezuelean, Hugo Chavez. (Peter Macdiarmid/Getty Images)

a precizat că tumoarea îndepărtată la începutul săptămânii în Cuba a fost malignă, o recidivă a cancerului pentru care a fost tratat anul trecut.

Într-un mesaj televizat înregistrat în Cuba, unde este tratat, Chavez a dat asigurări că tumoarea nu s-a extins şi că a fost extirpată în totalitate.

El va face din nou radioterapie, dar nu a precizat dacă în Cuba sau în Venezuela.

Operaţia intervine cu numai şapte luni înainte de alegerile prezidenţiale din Venezuela, la care Chavez intenţionează să candideze.

În imaginile înregistrate sâmbătă la Havana şi difuzate duminică de televiziunea venezueleană, liderul de la Caracas a dat asigurări că recuperarea sa este rapidă. El nu a precizat când se va întoarce în ţară. "Nu îmi pot neglija tratamentul de recuperare nici măcar o clipă", a explicat Chavez.

Anul trecut, Chavez a fost operat pentru îndepărtarea unei tumori maligne din zona pelvisului, de mărimea unei mingi de baseball.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe