Cetăţenii chinezi: "Nu vrem să cădem odată cu Partidul Comunist"

Un chinez mergând cu bicicleta prin Piaţa Tiananmen, iunie 2012. Partidul Comunist Chinez (PCC) este actualmente într-o perioadă de nesiguranţă politică, după cum afirmă analiştii.
Un chinez mergând cu bicicleta prin Piaţa Tiananmen, iunie 2012. Partidul Comunist Chinez (PCC) este actualmente într-o perioadă de nesiguranţă politică, după cum afirmă analiştii. (Feng Li / Getty Images)

Nota redactorului: The Epoch Times publică traduceri directe ale declaraţiilor făcute de către chinezii care renunţă la apartenenţa lor faţă de Partidul Comunist Chinez (PCC) şi de organizaţiile afiliate acestuia. Astfel de declaraţii au fost trimise ediţiei cotidianului The Epoch Times în limba chineză DaJi Yuan. Mişcarea destinată renunţării sau retragerii din PCC poartă numele „Tuidang” şi a început spre sfârşitul anului 2004, imediat după ce ziarul The Epoch Times a publicat cele Nouă Comentarii despre Partidul Comunist, o serie de editoriale care cercetează natura şi istoria PCC. Aceste declaraţii oferă o privire unică şi sinceră asupra unei istorii aflate în curs de transformare. Cetăţenii Chinei îşi întorc faţa de la Partidul Comunist, preferând conştiinţa în locul confortului, îndreptându-se totodată spre un viitor în care China va fi liberă de stăpânirea Partidului.

Urmează o selecţie de declaraţii de retragere din Partid, scrise de cetăţeni chinezi în perioada 22-26 octombrie 2012.

Nu îmi fac speranţe false în privinţa Partidului.

Nu îmi fac speranţe false în privinţa Partidului care brutalizează oameni, muşamalizând apoi totul şi afişând o falsă aparenţă a păcii şi prosperităţii. Niciodată nu m-am alăturat Partidului Comunist, însă m-am înscris în Liga Tineretului său şi în echipa Tinerilor Pionieri. Acum mă retrag de bunăvoie din toate aceste organizaţii!

Deng Youchang, 22 octombrie 2012, 15:43

Am înţeles ce crime a comis Partidul

Am fost un membru al Tinerilor Pionieri, al Ligii Tineretului şi al Partidului, pe de-o parte, din cauza constrângerilor exterioare şi, pe de altă parte, din cauza propriei mele dorinţe de a obţine faimă şi profit. Acum am realizat că PCC-ul a comis crime abominabile şi că nu doreşte niciodată să îşi îndrepte crimele şi greşelile, astfel că mă retrag din Partid.

Yang Yu, 22 octombrie 2012, 11:21

Demult voiam să ne retragem

PCC-ul ne-a distrus mediul natural şi a abuzat de drepturile omului. Demult voiam să ne retragem. Din cauza fricii şi anumitor îngrijorări, nu îndrăzneam să o facem. Acum, privind în urmă, am văzut că a nu-l părăsi înseamnă a-l accepta şi a-l susţine, ambele cazuri aducând asupra ţării şi oamenilor mari dezastre. Astfel că anunţăm în chip solemn că ne retragem din Partidul Comunist Chinez şi din toate organizaţiile sale.

Hu Tianbao, Cai Zhengdong, Yan Guixian, Lu Shengbing şi alţii. În total 121 de persoane. 22 octombrie 2012,14:24

Partidul Comunist este un cult malefic

Odată cu trecerea timpului şi conform propriei mele judecăţi, am înţeles cu claritate că Partidul Comunist este un cult malefic în toate privinţele. Esenţa sa este ura, întrucât aduce suferinţă oamenilor. Pentru a avea un viitor mai bun, anunţ că mă retrag din Liga Tineretului, din echipa Tinerilor Pionieri şi din toate organizaţiile PCC-ului malefic.

Zhang Xueping, 22 octombrie 2012, 20:47

Partidul Comunist Chinez este un diavol

Am aflat despre sprijinirea activităţii de recoltare a organelor practicanţilor Falun Gong pe viu de către acest Partid Comunist feroce. Aceasta nu este ceva ce o fiinţă umană ar fi capabilă să facă. Partidul Comunist Chinez este un diavol. De asemenea, mai ştiu că oficialii Partidului Comunist sunt corupţi, iar banii reprezintă totul pentru ei. Oamenii de rând nu au niciun fel de drepturi în China. Ce societate mai este şi asta! Anunţ în mod solemn că mă retrag din cadrul Tinerilor Pionieri şi din toate organizaţiile Partidului.

Lone Star, provincia Shaanxi, 23 octombrie 2012, 11:04

Viaţa este atât de grea pentru noi

Suntem oameni obişnuiţi care trăiesc la baza societăţii Chineze. Viaţa este atât de grea pentru noi. Am văzut la ştiri că oamenii care trăiesc în ţări democratice au cu toţii drepturi normale. Ei sunt adevăraţii posesori ai ţării, trăind fără frică şi opresiune. În schimb, noi, chinezii, trăim sub ameninţarea torturii, în suferinţă, minciună, teroare şi opresiune. Acum, am ajuns treptat să realizăm că Partidul Comunist stă la baza tuturor acestora. Această situaţie este rezultatul minciunilor, amăgirilor, spălării creierului, corupţiei, exploatării şi oprimării desfăşurate de Partid. Acesta a cauzat şi situaţia haotică din ţară. El reprezintă rădăcina tuturor relelor. Acum Cerul va elimina Partidul, iar noi nu vrem să cădem odată cu el. The Epoch Times ne este martor: anunţăm aici în chip solemn că ne retragem chiar acum din Partidul Comunist, din Liga sa a Tineretului, din echipa Tinerilor Pionieri şi din toate organizaţiile legate de Partid. Ne rugăm Cerului pentru un viitor luminos şi suntem recunoscători!

Ying Chunhua, Yang Yaxi, Li Youming, China continentală, 23 octombrie 2012, 21:26

Şterg semnul fiarei

M-am înscris în organizaţia Tinerilor Pionieri a Partidului Comunist pe când eram mic şi nu ştiam despre ce era vorba. Când m-am alăturat Ligii Tineretului eram tânăr şi nici atunci nu ştiam despre ce era vorba. După ce am început să lucrez, am fost forţat şi ademenit să mă înscriu în rândurile Partidului (pentru a-mi câştiga traiul într-o întreprindere de stat). Acum, în cele din urmă, pot vedea natura malefică a Partidului. Anunţ cu solemnitate că astăzi renunţ la Partidul Comunist ştergând semnul fiarei, pentru a începe o nouă viaţă.

Jin San, provincia Hunan, 23 octombreie 2012, 22:18

Partidul Comunist îi persecută pe oamenii buni

Mă retrag din organizaţia Tinerilor Pionieri. PCC-ul îi persecută pe oamenii buni. Am fost reţinut în mod ilegal într-un centru de detenţie din pricina unor probleme locative. Acolo am fost martorul faptului că practicanţii Falun Gong erau bătuţi şi torturaţi prin şocuri electrice în tentativa de a-i forţa să scrie mărturii. Dacă refuzau, poliţia îi arunca în celule cu drogaţi şi traficanţi de droguri, care era îndemnaţi de poliţişti să îi bată pe practicanţi. După aceea, şeful gardienilor din penitenciar le oferea narcotice traficanţilor de droguri, drept recompensă. Aceste lucruri m-au ajutat să văd natura malefică a Partidului Comunist. Este inevitabil că Cerul va elimina Partidul Comunist Chinez.

Wang Ping, China continentală, 24 octombrie 2012, 04:53

PCC este malefic

Ştim din adâncul sufletelor noastre că PCC-ul este malefic. Nu am găsit şansa de a renunţa la acesta până acum, când am plecat peste hotare. Anunţăm cu solemnitate că ne retragem din Partidul Comunist şi din organizaţiile afiliate acestuia. Când ne vom întoarce în ţară, ne vom simţi liberi şi uşuraţi.

Xiao Gong şi Xiao Po, turişti chinezi în Marea Britanie, 25 octombrie 2012, 04:58

Părăsim Partidul Malefic

Partidul Comunist Chinez este o organizaţie violentă, însetată de sânge şi antiumană, reprezentând o mână de oameni aflaţi la putere. Voinţa Cerului este să îl elimine. Anunţăm astăzi într-un ton solemn că ne retragem din Partidul malefic, din Liga Tineretului şi din echipa Tinerilor Pionieri.

Guo Fu, Cui Haoyun, Gao Qiuyue, Zhao Shuo şi Zhang Youyuan Dezhou, provincia Shandong, 26 octombrie 2012, 14:36

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe