Aproape 50% din membri au denuntat Partidul Comunist Chinez

Participanţii la un marş de sărbătorire a 100 milioane de retrageri din Partidul Comunist Chinez şi organizaţiile sale afiliate, în Washington, DC
Participanţii la un marş de sărbătorire a 100 milioane de retrageri din Partidul Comunist Chinez şi organizaţiile sale afiliate, în Washington, DC (Edward Dai / The Epoch Times)

Centrul de Servicii Globale pentru Renuntarea la Partidul Comunist Chinez (GSCQCCP) a analizat recent numarul de persoane care au postat declaratii pe site-ul web http://tuidang.epochtimes.com pentru a denunta Partidului Comunist Chinez (PCC) si organizatiile sale afiliate, si a publicat rezultatele analizei. Incepand cu 7 august, numarul de persoane care s-au inregistrat pentru retragere din CCO si organizatiilor sale afiliate, au ajuns la 100.005.934, depasind 100 de milioane; printre ei mai mult de 3.6 milioane a anuntat sa se retrag din partid. Defalcarea este prezentata mai jos:

Demisia din Partidul Comunist Chinez: 36,6%, 36.602.172 oameni;

Renuntarea la Liga Tineretului Comunist: 22,9%, 22.901.359 oameni;

Renuntarea la Pionieri: 25,7%, 25.701.525 oameni;

Nespecificat: 14,7%, 14700872 oameni.

Un angajat al site-ul tuidang.epochtimes.com a spus ziarului The Epoch Times, ca cele mai multe persoane si-au inscris demisiile folosind pseudonime, dar exista si unii care si-au folosit numele lor reale.

Sursa numerelor

GSCQCCP a obtinut numarul total de 36.602.172 prin insumarea numarului de persoane care au postat declaratii denuntand in mod explicit partidul comunist in fiecare zi din ultimele 2437 zile (incepand cu 7 august), si apoi a impartit numarul total la toate postarile (100.005.34) pentru a obtine procentul de 36,6%.

Pentru a evalua acuratetea analizei pe calculator, cateva sub-esantioane au fost colectate si analizate manual pentru a verifica datele generate de calculator. Numerele numarate manual sunt foarte aproape de rezultatele generate pe calculator. Numarul de persoane care au demisionat din PCC in sub-esantioane se afla in intervalul de 35% -36% din totalul celor analizate.

Cum sa te inregistrezi pentru a iesi din PCC

De la aparitia fenomenului de iesire din PCC, site-ul web de iesire din PCC (http://tuidang.epochtimes.com) i-a ajutat pe chinezii care doresc sa renunte la organizatiile PCC (Partidul Comunist, Liga Tinerilor si Pionierii), sa isi poata posta declaratiile lor. Cu toate acestea, deoarece serverul site-ului este in Virginia, Statele Unite ale Americii, cenzura stricta impusa de PCC asupra Internetului i-a impiedicat pe multi cetateni chinezi sa isi trimita declaratiile de retragere. De la inceputul anului 2005, ziarul The Epoch Times a cerut celor din China care doresc sa renunte la organizatiile PCC sa posteze declaratia lor in locuri publice ca sa isi exprime disponibilitatea de a iesi din PCC, si apoi sa continue sa caute modalitati pentru a trimite demisia lor pe website.

Aceste declaratii pot fi gasite in statii de autobuz, pe stalpi de electricitate, panouri publicitare si multe alte locuri din China continentala. Oamenii si-au scris declaratiile lor pentru a iesi din PCC chiar si pe bancnote, Renmenbi.

In prezent, site-ul de colectare a demisiilor din PCC al ziarului The Epoch Times aduna demisiile din mai multe surse diferite: 1) din China continentala, care trec de cenzura Internetului pentru a accesa site-ul web de renuntare la PCC; 2) centre de servicii de voluntariat de la site-urile turistice ale marilor orase din intreaga lume, care ajuta oamenii sa renunte la PCC; 3) linii de asistenta telefonica gratuita, care ajuta chinezii din China continentala si de dincolo de ocean sa se retraga din PCC; 4) chinezii din China continentala care cer prietenilor si rudelor din alte tari sa le posteze declaratia lor pe site-ul de renuntare la PCC; si 5) cele peste patruzeci de Birouri The Epoch Times din intreaga lume care ajuta oamenii sa se inregistreze pe site-ul web de renuntare la PCC al Epoch Times.

Mai mult de jumatate din membrii PCC au demisionat din PCC

Analistul GSCQCCP Allen Liu a declarat pentru ziarul The Epoch Times ca, pe baza analizei de calculator si numararii manuale, acuratetea rezultatelor este foarte mare, iar datele sunt fiabile. Liu a spus ca 36.6 milioane de membri PCC au demisionat din PCC, acest numar fiind aproape jumatate din totalul membrilor PCC.

Liu a adaugat ca cifra 36.6 milioane este de fapt un numar conservator. El a explicat: "complexitatea si neliniaritatea gramaticii chineze din declaratii au facut analiza de calculator dificila. Pentru a fi conservatori si a furniza rezultatele cele mai realiste, i-am numarat pe cei "nespecificati", ce nu au putut fi confirmati de analiza de calculator, si contineau, de asemenea, multe declaratii de retragere din PCC."

Printre cei 100 de milioane de oameni care au demisionat din PCC si afiliatii sai, 14.7 milioane nu pot fi clasificati pentru a stabili daca au demisionat din PCC, Liga Tineretului sau Pionieri. Daca presupunem ca procentul celor care au demisionat din PCC de 36,6% este, de asemenea, aplicat si celor 14.7 milioane nespecificati, observam ca se afla circa 5.38 milioane de oameni care au demisionat din PCC printre cei nespecificati. Ca urmare, numarul total de persoane care au demisionat din PCC va ajunge la 41.89 milioane (= 5.38 + 36,6 milioane). Numarul oficial al membrilor PCC este de 80.27 milioane in luna iulie si, ca rezultat, mai mult de jumatate din membrii PCC au renuntat.

"Nimeni nu poate ramane in afara ei"

Biroul editorial Epoch Times a publicat un editorial special pe 8 august, cand numarul celor care au demisionat din PCC si afiliatii sai a ajuns la 100 milioane. In editorial, se spune, "Marea trendinta a demisiilor din organizatiile comuniste este in mod fundamental o alegere morala si o lupta sufleteasca intre neprihanire si rautate. Oamenii fie urmeaza PCC in imoralitatea extrema si dezastrele politice, economice si culturale, fie renunta la PCC si aleg moralitatea si bunavointa. Aceasta este o alegere pe care toata lumea trebuie sa o faca, nimeni nu poate ramane in afara ei si sa o evite."

"Vedem ca atat de multi oficiali din China sunt faradelege; vedem ca poporul chinez isi poate face atata rau reciproc, vedem ca oamenii pastreaza tacerea, desi stiu ca o astfel de persecutie nemiloasa si nedreapta se intampla, iar unii chiar ajuta persecutorul dupa cunoasterea adevarului. Care va fi viitorul poporului chinez? Cei buni vor fi rasplatiti, iar cei rai vor fi pedepsiti, aceasta este legea cerului. Dumnezeu judeca totul imperceptibil."

Yi Rong, presedinte al GSCQCCP, a declarat pentru The Epoch Times ca numarul de 100 de milioane de retrageri din PCC si afiliatii sai inseamna ca miscarea este cunoscuta si a devenit o miscare de trezire spirituala pentru oamenii din fiecare colt si fiecare clasa din China.

Alaturati-va partidului pentru a beneficia de viata si castig personal

Wang Qinfeng, adjunctul Departamentului de Organizare al Comitetului Central CPC, a anuntat intr-o conferinta de presa din luna iulie ca numarul membrilor PCC a urcat pana la 80,27 milioane in 2010. Potrivit lui Yi, majoritatea chinezilor sunt fortati sa se alature Pionierilor si Ligii Tineretului, de la o varsta frageda. Daca o persoana isi poate continua studiile, primi un loc de munca, beneficia de prestatii sau obtine promovari, este strans legat de alaturarea la PCC sau afiliatii sai. Pentru a putea trai mai bine si a primi beneficii, multi sunt nevoiti sa se alature afiliatiilor PCC.

Miscarea de a demisiona din PCC are loc doar de sase ani si opt luni si mai mult de jumatate din membrii PCC au renuntat. "Pe masura ce cartile si clipurile legate de cartea Noua Comentarii continua sa fie promovate si raspandite in China, procesul de renuntare se va accelera. Eu cred ca nu va lua mult timp ca acest numar sa ajunga la 200 de milioane sau 300 de milioane", a subliniat Yi.

Majoritatea chinezilor urasc PCC

Yi considera ca poporul chinez se trezeste dupa ce a cunoscut natura malefica a PCC si numarul de persoane care vor demisiona va creste rapid ca rezultat.

"Acum, multi chinezi nu se mai tem de PCC. Ei obisnuiau sa se teama ca vor fi persecutati de PCC, dar nu se mai tem. Multi oameni demisioneaza din PCC si afiliatii sai utilizand numele real si il condamna deschis", a spus Yi. Oamenii care au renuntat, urasc PCC.

PCC controleaza populatia sa prin ingrozirea ei. Daca oamenii vor inceta sa se mai teama, ei nu mai pot fi controlati, a spus Yi. "Vor fi mai multe persoane care vor demisiona din PCC si organelor sale intr-o perioada chiar mai scurta de timp. PCC se va dizolva in curand. Atunci cand un numar critic este atins, PCC se va prabusi in mod natural."



România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe