Cetăţean rus condamnat la 12 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Ucrainei

Un cetăţean rus a fost condamnat la peste 10 ani într-o de închisoare pentru că ar fi strâns informaţii militare secrete în favoarea ucrainenilor.
(Captură Foto)

Un tribunal din vestul Rusiei a condamnat un bărbat la 12 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea serviciului de frontieră al Ucrainei.

Viktor Shur, un cetăţean rus, a fost condamnat miercuri pentru trădare, pentru colectare de informaţii secrete – privind o unitate a Ministerului rus al Apărării – la ordinele serviciul ucrainean de frontieră, a anunţat joi tribunalul regional din Bryansk, într-o declaraţie postată pe Internet.

Shur a fost reţinut de FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, în 9 decembrie 2014 pe când încerca să traverseze graniţa din Ucraina înapoi în Rusia, conform declaraţiei tribunalului.

Bărbatul a pledat vinovat la acuzaţiile de trădare şi colaborare cu serviciile secrete ale unui stat străin, a susţinut tribunalul.

Rusia s-a confruntat cu mai multe cazuri similare de trădare de la izbucnirea conflictului din Ucraina în aprilie 2014.

Luna trecută, un tribunal din Moscova a condamnat un fost angajat al serviciului militar de informaţii la 14 ani de închisoare pentru că a trimis în 2010 o cerere de angajare către o companie de apărare suedeză.