Centrul Levada: 41% dintre tineri şi-au exprimat dorinţa de a emigra din Rusia

Pasageri aşteaptă în faţa gării Iaroslavski din Moscova, 13 septembrie 2017
Pasageri aşteaptă în faţa gării Iaroslavski din Moscova, 13 septembrie 2017 (Maxim Zmeiev/AFP/Getty Images)

Sociologii au descoperit că 41% dintre cetăţenii ruşi cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani doresc să plece din Rusia pentru a locui permanent în altă ţară, potrivit unui studiu realizat de Centrul Levada.

În general, 17% din populaţia ţării doreşte să emigreze din Rusia. Această cifră scade pe măsură cu creşterea vârstei: dacă printre participanţii la sondaj 24% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani pun problema emigrării, atunci doar 5% dintre persoanele cu vârste de peste 55 de ani iau în calcul această variantă.

Autorii studiului au descoperit că persoanele care ar dori să participe mai activ în politică şi care nu se simt protejaţi de lege sunt cele care iau în calcul plecarea în străinătate.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că datele obţinute de Centrul Levada sunt “abstracte” şi “relative”.

“Acestea nu sunt cifre ridicate, iar caracterul abstract este mai degrabă satisfăcător. Aceşti indicatori nu ar trebui luaţi în considerare… separat de întregul set care a fost inclus în sondaj”, a precizat Peskov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe