Cele mai bune oraşe pentru biciclişti

Cele mai bune oraşe pentru biciclişti
Cele mai bune oraşe pentru biciclişti (Facebook)

Mersul pe bicicletă a devenit un stil de viaţă în multe oraşe ale lumii şi este şi cel mai distractiv mod de a vedea un oraş şi de a va păstra condiţia fizică. De asemenea, bicicleta este şi cel mai rapid mijloc de transport atunci când trăiţi într-un oraş cu milioane de locuitori.

Cele mai bune oraşe pentru biciclişti. Amsterdam, Olanda

Amsterdam se află în topul oraşelor potrivite pentru biciclişti. Atmosfera, pentru cei care circulă cu bicicleta, este una relaxată, plăcută, iar oraşul compensează, în zonele în care lucrurile nu stau atât de bine, prin traficul de biciclete destul de compact şi organizat din centrul oraşului. Cu puţină gândire creativă şi inovaţie, Amsterdamul ar putea perfecţiona condiţiile pentru biciclişti.

Cele mai bune oraşe pentru biciclişti. Copenhaga şi Groningen, Danemarca

Copenhaga şi-a câştigat reputaţia de unul dintre cele mai prietenoase oraşe atunci când vine vorba despre biciclete. Aici există o întreagă serie de poduri şi alei destinate bicicliştilor. Totuşi, oraşul s-ar putea descurca mult mai bine, spun statisticile. Dacă actuala conducere nu investeşte mai mult în dezvoltarea acestei modalităţi de transport, locul oraşului în top ar putea fi ameninţat.

Tot în Olanda, oraşul Groningen este una dintre capitalele ciclismului în lume, având una dintre cele mai bine puse la punct infrastructuri. Peste 50% din toate călătoriile efectuate în acest oraş sunt cu ajutorul bicicletelor, 57% dintre locuitorii oraşului călătorind cu bicicleta. Centrul oraşului este în cea mai mare parte deschis doar pietonilor şi bicicliştilor, iar în oraş se găsesc numeroase parcări special amenajate pentru biciclete.

Cele mai bune oraşe pentru biciclişti. Hamburg şi Berlin, Germania

În ultimele decenii, locuitorii acestui oraş important din nordul Germaniei au început să revină la bicicletă drept mijloc de transport, în special în suburbii. Oraşul-port a dezvoltat infrastructura necesară cicliştilor, având şi câteva agenţii ce închiriază biciclete turiştilor. De asemenea, din 1996, în Hamburg se organizează anual o cursă dedicată acestui sport, la care participă în jur de 20 000 de biciclişti.

Berlin, capitala Germaniei şi centrul cultural al ţării, este un adevărat oraş pe două roţi. Mai puţin de 50% dintre berlinezi au în proprietate autoturisme personale, aşadar ciclismul este o metodă foarte potrivită de a explora şi de a-ţi face treburile în acest oraş. Sistemul berlinez pentru biciclete este ultra-dezvoltat - ciclismul însumează aproximativ 15% din traficul total, iar autorităţile citadine au în vedere sporirea acestui procent în anii ce urmează. Există, în total, 620 de kilometri de benzi dedicate ciclismului în Berlin şi 710 biciclete la fiecare o mie de locuitori. Oraşul are desigur, şi numeroase centre de închiriere, coordonate de Berliner Verkehrsbetriebe (compania de transport public din Berlin) şi Deutsche Bahn, oferind felurite pachete, discount-uri şi variante convenabile de folosire a bicicletelor.

Cele mai bune oraşe pentru biciclişti. Paris şi Lyon, Franţa

Parisul a intrat pe lista "celor mai prietenoase oraşe pentru biciclete" graţie fabulosului său sistem Velib - velo libre sau velo liberté. Termenul sugerează ideea de "biciclete libere", sau "libertatea bicicletei", iar conceptul ajută într-adevăr la obţinerea libertăţii - în termeni de transport - în această metropolă adesea sufocată de blocaje rutiere. Este vorba despre un program public de închiriat biciclete, lansat în 2007, atunci când 10.000 de unităţi de transport pe două roţi au fost introduse în aproximativ 1.000 de centre din Paris. În prezent, programul găzduieşte circa 20.000 de biciclete prin tot oraşul, distribuite în peste 1.400 de centre de închiriere. Serviciul poate fi achitat atât prin card de credit, cât şi cu bani lichizi, iar primele 30 de minute de plimbare cu bicicleta sunt gratuite.

Lyon este un adevărat paradis pentru biciclişti, oferind piste speciale. De asemenea, cei care vor să împrumute o bicicletă au la dispoziţie peste 600 de staţii Velo în tot oraşul.

Cele mai bune oraşe pentru biciclişti. Sevilia, Spania

Acest oraş spaniol a reuşit să obţină ceea ce multe dintre oraşele lumii tot încearcă să facă, să dezvolte utilizarea bicicletelor. Cu doar 0,5% de călătorii cu bicicleta în 2006, în prezent, în acest oraş peste 7% din călătoriile zilnice se efectuează prin intermediul bicicletelor. Această creştere masivă a fost posibilă datorită construcţiei intense de piste pentru biciclişti şi a sistemului de închiriere de biciclete, iniţiate de conducerea Seviliei. aceste piste au transformat pedalarea într-o activitate extreme de sigură pentru biciclişti, pistele fiind separate de spaţiul destinat autoturismelor.

Cele mai bune oraşe pentru biciclişti. Basel, Elveţia

În principiu, întreaga Elveţie este o ţară incredibil de deschisă transportului cu ajutorul bicicletelor. Iar Basel, al treilea cel mai populat oraş al ţării, este unul dintre cele mai bune exemple pentru ilustrarea atitudinii elveţiene faţă de ciclism. Oraşul şi împrejurimile sale pitoreşti sunt interconectate prin numeroase benzi dedicate bicicliştilor, care au propriile indicatoare rutiere, precum şi benzi speciale de virat la stânga. Tot Elveţia este mândra posesoare a reţelei Veloland Schweiz - trasee speciale pentru ciclism ce leagă diferite părţi ale ţării.

Cele mai bune oraşe pentru biciclişti. Trondheim, Norvegia

Al treilea cel mai mare oraş al Norvegiei, Trondheim este proslăvit de amatorii mersului pe bicicletă îndeosebi pentru invenţia sa remarcabilă - un lift pentru biciclete, ce funcţionează asemenea unui tele-ski. Inovatoarea soluţie aduce cu adevărat alinare coşmarului pedalării în amonte. Mai mult chiar, oraşul este prevăzut cu o reţea extinsă de benzi pentru ciclişti, care se desfăşoară de-a lungul celor mai multe drumuri. Există, totodată, şi un număr de poduri destinate predilect bicicletelor, care oferă scurtături de care autoturismele nu pot beneficia. În prezent, aproximativ 20% dintre locuitorii Trondheim-ului îşi folosesc vehiculele pe două roţi cu acţionare musculară pentru a merge la şcoală sau la locul de muncă, în fiecare zi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură