Cel puţin 42 de oameni ucişi de un nou cutremur de pământ care a lovit Nepalul

Ofiţerii  de poliţie caută supravieţuitori printre casele prăbuşite în Kathmandu  în urma unui nou cutremur de pământ care a lovit Nepalul, 12 mai 2015.
Ofiţerii de poliţie caută supravieţuitori printre casele prăbuşite în Kathmandu în urma unui nou cutremur de pământ care a lovit Nepalul, 12 mai 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
12.05.2015

Un nou cutremur de pământ de magnitudine 7,3 a lovit Nepalul şi nordul Indiei, omorând cel puţin 42 de persoane şi rănind peste 1.100 de persoane, a raportat LA Times.

Multe clădiri, deja slăbite de puternicul cutremur care a lovit luna trecută în Nepal, au fost culcate marţi la pământ.

Observatorul Geologic al SUA a declarat că noul seism s-a produs la ora locală 12:35 şi a avut epicentrul la 76 km est de Kathmandu şi la 68 km vest de oraşul Namche Bazaar, în apropiere de muntele Everest şi de graniţa cu Tibetul.

Cel puţin cinci dintre victimele noului seism şi-au pierdut viaţa la Sindhupalchowk, un district aflat la est de capitala Kathmandu, conform Agerpres.

Cutremurul a fost simţit până în New Delhi şi Dhaka, capitala Bangladeshului.

Conform imaginilor văzute din aer, lucrătorii umanitari au raportat pagube serioase, iar martorii au declarat că au văzut alunecări de pietre şi noroi care au acoperit drumuri şi mici cătune.

Cutremurul de pământ a fost urmat de cel puţin 12 replici, inclusiv una de 6,3 magnitudine.

Cutremurul de luna trecută care a lovit Nepalul a avut o magnitudine de 7,8, a ucis peste 8.000 de oameni şi a afectat sute de mii de locuinţe pe teritoriul ţării.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor