Cel mai mic restaurant romantic din lume

Restaurantul Solo per due
Restaurantul Solo per due (Youtube.com)

„Solo per due” (Doar pentru doi) este numele unui restaurant special, care spune totul: doar doi meseni la prânz, şi doi seara, au posibilitatea să guste din bucatele delicioase pregătite de bucătarul şef Remo Di Claudio, proprietarul localului, împreună cu fiul său Giovanni.

Acest mic restaurant este situat în Vacone, un oraş cu 267 de locuitori din regiunea Lazio, la 68 km de capitala Italiei, Roma. Restaurantul este situat într-o vilă din secolul al XIX-lea, pe locul fostei case a poetului latin Horaţiu, care găzduieşte mozaicuri bogate şi o grădină cu palmieri din întreaga lume. În timpul verii, turiştii se pot bucura de un pahar de vin în timp ce contemplă valea acoperită cu măslini şi podgorii, iar iarna, aperitivul este oferit în faţa şemineului.

Restaurantul este renumit şi pentru „Cartea gândurilor”, unde oaspeţii îşi pot relata povestea lor de dragoste, iar meniul este pregătit să cucerească cele mai pretenţioase gusturi.

Localul atrage în cea mai mare parte cupluri de îndrăgostiţi, care iau masa în acest ambient - la lumina lumânărilor şi învăluiţi în muzica pe care o aleg în momentul rezervării, iar chelnerul soseşte doar la chemarea clopoţelului. Toate acestea costă 250 de euro de persoană fără a include şampania, unele vinuri, alte produse suplimentare. Lista de aşteptare pentru a face rezervarea este foarte lungă şi în fiecare an, peste 1.500 de persoane vin să ia masa în faimosul local.

În lume mai există alte 4 mici restaurante, dar care nu se ridică la rafinamentul, stilul şi frumuseţea acestui „Doar pentru doi”.

Pentru cei care iubesc „arta culinară”, vă menţionez care dintre faimoasele restaurante din lume a fost premiat în acest an.

Revista „Restaurant Magazin” ce aparţine grupului de presă William Reed, organizează în fiecare an gala 50 Best, desemnând cel mai bun restaurant al anului în curs. Anul acesta, decernarea a avut loc în Bilbao, Spania, oraş recunoscut pentru gastronomia avangardistă.

În 2018, „Osteria Franciscana” din Modena a fost desemnat cel mai bun restaurant - care a mai câştigat tiltul şi în 2016 -, iar în 2017 primul în top a fost „Eleven Madison Park” din New York.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură