CCM a respins solicitarea celor 14 deputaţi privind suspendarea candidaturii lui Ion Sturza la funcţia de premier

Curtea Constituţională (CCM) a respins solicitarea de suspendare a acţiunii Decretului preşedintelui Republicii Moldova din 21 decembrie 2015 privind desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru depusă de un grup de deputaţi.
.
. (Photos.com)

Mai exact, sesizarea va fi examinată marţi, 29 decembrie la ora 10:00, se arată într-un comunicat al Curţii Constituţionale.

Semnatarii sesizării susţin că Timofti a încălcat legea prin înaintarea unui candidat la funcţia de premier care nu are susţinerea majorităţii parlamentare.

Reamintim că, la 28 decembrie 2015 un grup de deputaţi din Parlament au depus la Curtea Constituţională a Moldovei sesizarea privind controlul constituţionalităţii Decretului Preşedintelui Republicii Moldova privind desemnarea candidatului pentru funcţia de Prim-ministru şi interpretarea articolului 98 alin. (1) din Constituţia Republicii Moldova, în care se menţionează că „după consultarea fracţiunilor parlamentare, Preşedintele Republicii Moldova desemnează un candidat pentru funcţia de Prim-ministru”.