Cazul violului din Vaslui. Instanţa a dat verdictul final

Curtea de Apel Iaşi a dat verdictul final în cazul fetei de 18 ani din Vaslui violată ore în şir de şapte tineri.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)
Andrei Pricopie
11.11.2015

Instanţa a hotărât, miercuri, în mod definitiv, majorarea pedepselor pentru cei şapte tineri din Văleni, acuzaţi de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal, cu până la un an şi opt luni, relatează Mediafax.

Magistraţii au admis apelurile Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui şi al fetei violate, respingând, pe de altă parte, apelul celor şapte condamnaţi în dosar.

Astfel, Ovidiu Silviu Burada, cel care racolat-o pe fată în staţia de autobuz şi a dus-o în câmp, unde, împreună cu prietenii săi, au violat-o până la leşin, a primit pedeapsa cea mai mare, de zece ani de închisoare, faţă de opt ani şi patru luni dată iniţial de Judecătoria Vaslui.

Andrei Paul Burlacu a fost condamnat la opt ani şi opt luni, astfel fiind majorată pedeapsa iniţială cu un an şi opt luni. Pentru Petrică Bolboceanu, instanţa a majorat pedeapsa de la şapte la opt ani şi jumătate de închisoare, în timp ce pentru Silviu Avădanei a crescut de la şapte la opt ani de închisoare.

Cele mai mici majorări de pedepse le-au primit Bogdan Ionuţ Boicu, de la cinci ani şi opt luni de închisoare la şase ani şi jumătate, Alin Dumitru Rotaru, de la cinci ani şi opt luni de închisoare la şase ani şi patru luni, şi Ioan Surleac, de la cinci ani şi opt luni la şase ani de închisoare.

Magistraţii ieşeni au admis şi apelul pe latură civilă, obligându-i pe cei şapte tineri din Văleni să plătească, în solidar, suma de 70.000 de lei către eleva violată, cu 20.000 de lei mai mult faţă de ceea ce stabilise iniţial Judecătoria Vaslui.

Recomandăm şi Despre viol, dincolo de senzaţional: "Asistăm, din păcate, la o distrugere a umanului"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor