Avocatul Poporului intervine în cazul fetei de 13 ani care ar fi fost violată de tatăl vitreg

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea (Epoch Times România)

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi urmează să efectueze o anchetă în cazul fetei de 13 ani din Vaslui care ar fi fost violată de tatăl său vitreg, reiese dintr-un comunicat al instituţiei.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a dispus efectuarea unei anchete în legătură cu informaţiile apărute în presă, conform cărora un bărbat de 31 de ani din judeţul Vaslui ar fi întreţinut relaţii sexuale în mod repetat cu fiica sa, în vârstă de 13 ani, uneori şi în prezenţa unei fetiţe de 9 ani", se arată în comunicatul citat.

Potrivit relatărilor din mass-media, poliţiştii l-au ridicat pe vasluian şi au declanşat o anchetă în acest caz. Conform aceloraşi surse, bărbatul a fost prezentat magistraţilor judecătoriei Bârlad, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său, pentru viol.

În vederea identificării unor posibile încălcări de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Iaşi al instituţiei, a dispus efectuarea unei anchete.

Rezultatele anchetei vor fi făcute publice la finalizarea cercetărilor.

Pentru mai multe detalii despre acest caz intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.