Cazul Pivniceru: CSM se reuneşte miercuri în şedinţă. Victor Ponta nu va lipsi

Pentru a lua în discuţie demisia Monei Pivniceru din forul judecătoresc, Consiliul Superior al Magistraturii se reuneşte miercuri, într-o şedinţă la care urmează să participe şi premierul Victor Ponta.
. (Photos.com)
Liviu Şerbănescu
17.08.2012

Pentru a lua în discuţie demisia Monei Pivniceru din forul judecătoresc, Consiliul Superior al Magistraturii se reuneşte miercuri, într-o şedinţă la care urmează să participe şi premierul Victor Ponta.

Judecătoarea Mona Pivniceru a fost propusă de USL pentru a prelua Ministerul Justiţiei.

Pe de altă parte, Consiliul Superior al Magistraturii nu se poate autosesiza în cazul Monei Pivniceru privind buna reputaţie profesională, întrucât acest lucru este doar de competenţa Inspecţiei Judiciare, care ar putea să facă o analiză, a declarat joi purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu.

"Poate să existe o analiză la nivelul CSM, al Inspecţiei Judiciare, că sunt aspecte care vizează un membru al CSM, chiar fie el demisionar, dar nu pot să spun că CSM s-ar putea autosesiza, mai ales că pe o autosesizare nu avem cadru legal. CSM nu poate să se autosesizeze pe buna reputaţie, ci doar Inspecţia Judiciară", a precizat Monica Prejmereanu.

Mona Pivniceru, magistratul propus de Victor Ponta pentru funcţia de Ministru al Justiţiei, a fost surprinsă într-o fotografie în maşina lui Andrei Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, care execută o condamnare la Penitenciarul Jilava.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor