Mona Pivniceru s-a răzgândit: vrea din nou la Justiţie

. (Photos.com)
Bogdan Costea
16.08.2012

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Slatina, răspunzând unei întrebări, că Mona Pivniceru i-a spus că nu renunţă la postul de ministru al Justiţiei şi nu îşi retrage demisia din CSM, el precizând că, în aceste condiţii, nu îşi retrage propunerea privind numirea acesteia la Ministerul Justiíei. Întrebat dacă a discutat cu Mona Pivniceru, premierul a răspuns: "Da, am discutat şi mi-a spus că nu renunţă la postul de ministru (n.r. - al Justiţiei), şi nici nu îşi retrage demisia din Consiliul Superior al Magistraturii, astfel încât nici eu nu-mi retrag propunerea de ministru.

Postul RTV a publicat, joi, mai multe imagini cu judecătoarea Mona Pivniceru care intră în maşina lui Andrei Năstase, fiul cel mare al lui Adrian Năstase, fostul premier fiind încarcerat la Penitenciarul Jilava, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul Trofeul Calităţii.

 width=

Mona Pivniceru a declarat că nu ştia că maşina în care s-a urcat este a lui Andrei Năstase. "Sunt nişte imagini care arată că nu suntem liberi în această ţară. Abia acum am aflat că este maşina lui Andrei Năstase. Nu ştiam în ce maşină mă urc. De unde să ştiu eu a cui e maşina? A venit cineva să mă ia de la mine până la tine şi punct. Nu am întrebat eu a cui e maşina. Ce era să fac eu, sa îl dau jos sa îl interpelez: «Cine eşti? Cine e mama? Cine e tata?» M-a sunat Mariana Alexandrescu", a declarat Mona Pivniceru, pentru gândul.info.

Apoi, Pivniceru declara că până luni, 20 august, se gândeşte dacă mai acceptă nominalizarea pentru postul de ministru al Justiţiei. "Până luni mă mai gândesc ce fac, dacă mai merg la minister", afirma Pivniceru.

Da, am discutat şi mi-a spus că nu renunţă la postul de ministru (n.r. - al Justiţiei), şi nici nu îşi retrage demisia din Consiliul Superior al Magistraturii, astfel încât nici eu nu-mi retrag propunerea de ministru".

Peste numai câteva ore, ea a declarat joi că nu ia în calcul varianta renunţării la funcţia de ministru al Justiţiei deoarece ''nu toată lumea este şantajabilă''. ''Eu nu iau în calcul această variantă pentru că nu toţi suntem şantajabili. Faptul că cineva m-a fotografiat ieşind din blocul în care locuiesc şi intrând în alt bloc, urcându-mă într-o maşină care nu am ştiut a cui este, nu găsesc că este un lucru incriminant'', a punctat Mona Pivniceru. "Dacă mi se face o anchetă şi îmi demonstrează că este imoral sau este nelegal să mă urc într-o maşină care nu am ştiut a cui este şi, mai repet odată, cu o colegă de a mea care m-a invitat, o cunoştinţă să mă duc la ea acasă, şi eu sunt un om filat, în sensul că mi se pare că sunt liberă şi că îmi desfăşor viaţa aşa cum şi-o desfăşoară fiecare dintre noi, şi în realitate nu sunt aşa, înseamnă că lucrurile sunt mai grave decât mi-am imaginat eu", a susţinut Pivniceru.

Judecătoarea a adăugat că dacă ştia a cui este maşina nu s-ar fi urcat niciodată şi regretă acest lucru. Mona Pivniceru a mai spus că a fost filată de o persoană care a fotografiat-o. "Din moment ce mi s-a făcut poza la ieşirea din apartament de la mine din bloc şi s-a făcut poză la doamna Alexandrescu la intrarea în blocul ei, deci cineva a urmat şi tot traseul ăsta de unde mă duc, de unde vin, unde plec. Nu-i limpede?", a mai spus Pivniceru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor