Cazul fetei violate în Vaslui. Danileţ critică manifestaţia din faţa instanţei: „Aşa ceva nu se face”

Judecătorul Cristi Danileţ
Judecătorul Cristi Danileţ (Epoch Times)

Sute de persoane s-au adunat vineri, în faţa Judecătoriei Vaslui, unde a avut loc un nou termen din procesul celor şapte tineri din Vaslui acuzaţi de viol, manifestaţie care, în opinia judecătorului CSM Cristi Danileţ, nu îşi are locul într-un stat de drept.

"Faţă de ce se întâmplă azi (vineri - n.r.) în faţa Judecătoriei Vaslui nu pot decât să îmi exprim dezamăgirea pentru televiziunile şi publicul care deja dau sancţiuni mai înainte de sfârşitul procesului judiciar.

Sunt convins că dacă cineva din cei care se exprimă azi public ar fi implicat într-o cauză ar susţine că nu ar dori ca asupra judecătorului să se exercite astfel de forme de presiune, iar ca victimă sau ca autor nu ar dori să fie mediatizat", a scris, pe contul său de Facebook, Cristi Danileţ.

În continuare, magistratul a postat un citat din Eleonor Roosevelt - "Nu se face justiţie doar pentru o singură parte, ci pentru amândouă".

"Aşa ceva nu se face", a continuat Cristi Danileţ, subliniind că justiţia trebuie protejată de presiuni inclusiv de populaţie. "Dacă cineva are impresia că justiţia într-un caz concret se face cu manifestaţie la poartă, înseamnă că statul de drept e o noţiune din cărţi SF".

Sute de persoane, susţinători atât ai tinerilor, cât şi ai fetei violate, s-au adunat, vineri, în faţa Judecătoriei Vaslui, iar în momentul în care cei şapte tineri au ajuns la sediul instanţei, cele două grupuri au început să se huiduie reciproc şi să-şi adreseze jigniri, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a calma apele.

Câţiva dintre susţinătorii tinerilor acuzaţi de viol au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi în sediul Poliţiei Judeţene Vaslui, aflat peste drum de Judecătorie.

În toamna anului trecut, şapte tineri din Vaslui au sechestrat şi violat, ore în şir, o elevă de 18 ani, până când aceasta a leşinat. Potrivit declaraţiilor victimei, după ce a leşinat, tinerii au stropit-o cu alcool pentru a-şi reveni, după care au violat-o din nou. La niciun an de la viol, cei şapte sunt în libertate, fapt ce a stârnit un val naţional de revoltă.

Recomandăm şi Despre viol, dincolo de senzaţional: "Asistăm, din păcate, la o distrugere a umanului"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne