Societatea, încotro? Femeie a străzii moare, după ce a fost violată şi agresată de trei adolescenţi

(photos.com)

O femeie fără adăpost din Deva, lovită de trei adolescenţi, tâlhărită şi violată de unul dintre aceştia, a murit joi la spitalul din localitate, în urma agresiunii suferite. Femeia avea, la momentul morţii, 40 de ani şi era cunoscută ca fiind om al străzii de multă vreme, relatează Hotnews.

Potrivit adevărul.ro, femeia a fost bătută de trei minori şi violată în cursul nopţii de sâmbăta spre duminica trecută, într-o zonă centrală a oraşului, lângă clădirea unui institut de proiectări.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, unde a fost dusă femeia, după ce a fost agresată de cei trei adolescenţi a explicat că starea generală a acesteia s-a destabilizat în ultimele 24 de ore, ea trecând din comă de gradul III în comă de gradul IV.

Cei trei adolescenţi au fost arestaţi preventiv miercuri pentru 30 de zile, fiind învinuiţi de viol şi tâlhărie calificată şi complicitate la viol. Doi dintre ei, ambii cu vârsta de 15 ani, sunt din municipiul Deva, iar cel de-al treilea are 14 ani şi este din comuna Maieru, judeţul Bistriţa Năsăud şi locuieşte fără forme legale în oraş. Niciunul dintre cei trei adolescenţi nu frecventează cursurile vreunei şcoli.

„În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara, au fost identificaţi prezumtivii autori ai faptei. Aceştia sunt trei minori, dintre care doi în vârstă de 15 ani, din municipiul Deva şi un minor în vârstă de 14 ani, din comuna Maieru, judeţul Bistriţa Năsăud, care locuieşte fără forme legale în Deva, toţi neşcolarizaţi. Poliţiştii au stabilit că minorii au urmărit victima cu intenţia de a o tâlhări, au agresat-o şi au deposedat-o de bani şi de o parte din obiectele pe care le avea asupra ei, iar unul dintre minori, în vârstă de 15 ani, a întreţinut raporturi sexuale cu victima, după care au abandonat-o, aceasta rămânând în stare de inconştienţă”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

În urma percheziţiilor efectuate de poliţişti la locuinţele minorilor, au fost recuperate o parte din bunurile furate de la femeia fără adăpost, iar minorii au fost conduşi la sediul Poliţiei, pentru audieri, urmând a fi supuşi unei expertize psihiatrice pentru stabilirea discernământului.

Reamintim că, în ultima perioadă, în România au avut loc o serie de violuri şocante în special prin faptul că agresorii nu au suportat consecinţe proporţionale cu fapta, cel mai cunoscut caz fiind cel din Vaslui. Mai mult, potrivit unor cifre făcute publice de judecătorul Cristi Danileţ, numărul minorilor implicaţi în abuzuri sexuale, atât ca victime, cât şi ca autori, a crescut în ultimii ani.

Recomandăm şi: Despre viol, dincolo de senzaţional: "Asistăm, din păcate, la o distrugere a umanului"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne