Cazul Bejinariu, pe masa Camerei Deputaţilor. Parlamentarii le-au spus NU procurorilor

După lungi tergiversări, cererea vizând urmărirea penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu a fost respinsă de Camera Deputaţilor.
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE. Camera Deputaţilor a respins cererea DNA în cazul Bejinariu cu 183 de voturi "împotrivă", 88 "pentru" şi 2 abţineri.

* * *

Formulată acum jumătate de an, solicitarea DNA de urmărire penală a deputatului Eugen Bejinariu este supusă marţi votului în Camera Deputaţilor.

PNL şi USR au anunţat deja că vor vota în favoarea solicitării Parchetului în cazul deputatului PSD.

Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 - 2004, este acuzat de DNA de săvârşirea, pe vremea în care a deţinut funcţia ministerială, a infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, în celebrul dosar "Microsoft 2".

Potrivit DNA, Bejinariu a iniţiat şi a susţinut proiectele a două hotărâri de guvern prin care s-a aprobat încheierea între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers Gmbh a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a fi favorizată prin evitarea organizării unei licitaţii publice.

La rândul său, Bejinariu se declară însă nevinovat şi respinge total acuzaţiile pe care i le aduc procurorii anticorupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne