Cătălin Prisăcariu: Era evident că nu mă mai înscriam în politica editorială

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu
Jurnalistul Cătălin Prisăcariu (paginadepolitica.ro)

Scos din grila de programe a B1 TV, jurnalistul Cătălin Prisăcariu a explicat în cadrul unui interviu acordat Hotnews că decizia înlăturării sale era una previzibilă.

"Era evident că într-un fel sau altul nu mă mai înscriam în politica editorială, decizia de acum era oarecum previzibilă." a declarat Prisăcariu.

Întrebat în ce sens nu se mai integra în politica editorială, jurnalistul a răspuns: "Când îl văd pe Ponta intrând foarte des prin telefon şi chiar venind în studio la unul dintre colegi şi simţindu-se bine acolo, ceea ce nu se întâmplă la alţi realizatori... Sunt zone mai recente in prime time unde politica editorială ştiută a postului nu s-a mai aplicat."

Prisăcariu a ţinut să disocieze înlăturarea sa din B1 de cea a colegei sale Sorina Matei: "Nu aş face neapărat un pachet din aceste cazuri. Sunt două cazuri diferite, suntem doi jurnalişti diferiţi, avem istorii diferite. Eu şi Sorina chiar şi public am avut poziţii diferite, inclusiv pe justiţie, în privinţa DNA. Nu suntem la pachet. Mai degrabă cred că e o coincidenţă că s-a întâmplat în acelaşi timp", a răspuns jurnalistul întrebat dacă plecarea lui şi cea a Sorinei Matei, a cărei emisiune nu mai apare de asemenea în grila de programe B1, au vreo legătură cu faptul că ei erau "mai vocali pe subiecte precum justiţia, de exemplu."

Jurnalistul, a cărui înlăturare din grilă a fost motivată de B1 TV invocând raţiuni financiare, a mai declarat că, în ultima vreme, i s-a reproşat că "a fost dezechilibrat în campania electorală, respectiv că nu trata candidaţii cu aceeaşi măsură.

"Mi s-a reproşat că am fost dezechilibrat în campania electorală. În sensul că nu tratam candidaţii cu aceeaşi măsură, ceea ce cred că era şi greu de făcut, pentru că unul era şi premier, nu putea fi tratat doar ca prezidenţiabil. Să nu uităm că premierul acesta nu a făcut mai multe secţii în străinătate, îşi făcea campanie electorală pe banii guvernului, ceea ce contracandidatul nu putea pentru că nu avea mijloacele necesare. Îi tratezi în funcţie de lucrurile pe care le fac. Acum, se pare că se dorea un echilibru impecabil..", a declarat Cătălin Prisăcariu.

Interviul integral al jurnalistului poate fi citit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne