Cătălin Predoiu: Liviu Dragnea rămâne în funcţie până în ultima clipă?

Ministrul roman al Justitiei, Catalin Predoiu.
Ministrul roman al Justitiei, Catalin Predoiu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte al PDL, a afirmat luni la Digi24.Tv, referitor la faptul că vicepremierul Liviu Dragnea a fost chemat astăzi la DNA, că Guvernul Ponta are o credibilitate „făcută praf”, ceea ce afectează inclusiv mediul economic al României.

“Ce observ eu e că avem un guvern care îşi împarte agenda între Palatul Victoria, sediul televiziunilor şi sediul DNA. Cred că le e foarte greu să guverneze în aceste condiţii”, a declarat Cătălin Predoiu la emisiunea tv.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că "România depinde foarte mult de credibilitatea pe care o are în ceea ce priveşte succesul politicilor economice, ori această credibilitate este subminată, făcută praf, de un guvern care nu face decât să meargă din gard în gard cu aceste probleme penale nu numai penale, ci şi administrative".

Cătălin Predoiu a refuzat să se refere la o eventuală demisie a lui Liviu Dragnea, dar a făcut referire la fostul ministru Relu Fenechiu, care şi-a semnat demisia după câteva ore după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

"Nu e vorba acolo doar de un cetăţean, ci de un domn care reprezintă alţi cetăţeni, lucrurile trebuie să fie în afară de orice dubiu. Domnul prim-ministru Ponta a greşit grav acceptând pe lista Guvernului o serie de persoane care se bucură de prezumţia de nevinovăţie, dar par a nu avea o bună reputaţie din moment ce de ei atârnă tot felul de lucuri din trecut.Mai e încă în funcţie domnul vicepremier, sau va rămâne precum domnul Fenechiu, până în ultima clipă?", s-a întrebat fostul ministru al Justiţiei.

Predoiu a apreciat că un guvern nu poate funcţiona dacă are probleme cu justiţia: "El a adăugat că persoanele care intră în sala Guvernului ar trebui să fie curate 'la fel ca soarele de pe cer', dacă se poate."

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost la DNA, după ce iniţial anunţase procurorii că nu poate onora invitaţia primită pe motivul că avocatul lui este ocupat. El a fost citat pentru a definitiva procedura de prezentare a materialului de urmărire penală în „Dosarul Referendumului”. Acest act procedural precede trimiterea în judecată

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne