Casa Albă susţine că nu există extratereştri, dar jumătate din americani cred că da

Protestanţi în faţa General Accounting Office (GAO), pentru a demonstra cerand examinarea dosarului Roswell / 1974 de către GAO - arhivă (martie)
Protestanţi în faţa General Accounting Office (GAO), pentru a demonstra cerand examinarea dosarului Roswell / 1974 de către GAO - arhivă (martie) (Joshua Roberts / AFP / Getty Images)

Două petiţii. Peste 17.000 de semnături. Una dintre ele cere: "ca guvernul să publice imediat cunoştinţele despre şi comunicaţiile cu fiinţe extraterestre."

Petiţia a apărut din iniţiativa We the People (Noi Poporul) – un program al administraţiei Obama, care a stârnit mult interes într-o fereastră mică de timp, promiţând să acorde publicului un răspuns oficial la întrebările arzătoare. La începutul acestei luni, două petiţii cu obiective foarte similare au reuşit să obţină numărul necesar de semnături ca să obţină un răspuns. Petiţionarii au cerut publicarea fişierelor guvernului în legătură cu extratereştrii, dar Casa Albă a afirmat că nu are ce publica.

"Guvernul american nu are nici o dovadă conform căreia orice altă formă de viaţă ar exista în afară planetei noastre, sau că o prezenţă extraterestră ar fi contactat vreun membru al rasei umane", a replicat Phil Larson de la Oficiul pentru Ştiinţă şi Tehnologie al Casei Albe, pe 5 noiembrie. "În plus, nu există nici o informaţie credibilă care să sugereze că astfel de dovezi sunt ascunse de public."

Larson a recunoscut posibilitatea existenţei extratereştrilor, şi a descris o varietate de proiecte a NASA care vizează căutarea lor, dar a subliniat că nu a existat "nici o dovadă credibilă privind prezenţe extraterestre aici, pe Pământ."

Deşi este o declaraţie oficială a Casei Albe, răspunsul 'nu avem ce vă oferi' nu va satisface interesul publicului. În ciuda unor declaraţii similare, o petiţie a citat sondaje de opinie conform cărora mai mult de 50 la sută din americani cred că există o prezenţă extraterestră, şi mai mult de 80 la sută cred că guvernul nu spune adevărul despre acest fenomen.

Având în vedere informaţiile guvernamentale recente din Marea Britanie, Franţa, Danemarca, Brazilia, şi alte ţări, care conţin mai multe mii de documente ce sugerează contactul cu extratereştrii, Casa Albă şi iniţiativa We The People lasă mult de dorit.

"Mi se pare un uimitor faptul că în acest moment, având în vedere preponderenţa dovezilor pozitive care au fost colectate, mai există aceste tipuri de negări", a declarat Dr. Steven Greer, fondatorul ONG-ului Disclosure Project.

Într-un interviu telefonic, Dr. Greer a clarificat faptul că orice afirmaţii conform cărora nu există nici o dovadă, ar fi fost absurde, "dar persoana de nivel inferior care a făcut această declaraţie, şi-a bazat afirmaţiile pe ceea ce ştia. Acest lucru nu înseamnă că nu există cunoştinţe despre acest subiect sub această administraţie. Diavolul se ascunde în detalii. "

În timp ce se poate ca Oficiul pentru Ştiinţă şi Tehnologie al Casei Albe să nu ştie, cu adevărat, despre prezenţa unor dovezi legate de viaţa extraterestră, Greer s-a întâlnit personal cu mulţi oficiali de rang înalt, care au cu siguranţă poveşti fascinante de spus. În ultimii 20 de ani, organizaţia lui Greer a colectat mărturii de la peste 500 de martori şi informatori de profil înalt, care au văzut proiecte despre care susţin că sunt în mod clar legate de civilizaţiile extraterestre.

"Acest fapt este destul de bine cunoscut în mai multe proiecte secrete", a adăugat Greer, care a călătorit în întreaga lume şi s-a întâlnit cu diferite persoane şi guverne în încercarea de a le convinge să elibereze informaţiile pe care le au.

Disclosure Project al lui Greer şi organizaţia sa soră, Centrul pentru Studierea Informaţiilor despre extratereştrii (CSETI) - au colectat povestiri de la o varietate de surse, inclusiv martori din toate ramurile militare, oficiali de la mai multe agenţii guvernamentale şi chiar foşti preşedinţi.

"Şi acestea sunt doar vârful aisbergului, când vine vorba de dovezile pe care le avem", a afirmat Greer, referindu-se la fotografii, imagini FAA, şi alte documente disponibile spre vizualizare la disclosureproject.org şi cseti.org.

"Caracterul ascuns al subiectului extratereştrii este excesiv, şi ilegal, că, chiar şi persoanele cu funcţii de conducere în guvern, sunt frecvent induse în eroare sau au accesul interzis," a relatat el, dând mai multe exemple de persoane în poziţii de autoritate şi de supraveghere care au explicat că şi ei caută răspunsuri, dar se confruntă de multe ori cu pereţii impenetrabili ai secretului.

Pe vremea administraţiei Clinton, Greer a relatat că i s-a cerut să-l informeze pe fostul director al CIA, R. James Woolsey pe această temă şi a aflat că nici el, nici preşedintele, nu ştiau nimic despre această problemă şi că "aveau accesul interzis sau erau în mod intenţionat induşi în eroare atunci când au încercat să facă presiuni pentru informaţii."

"Majoritatea americanilor nu îşi dau seama că personalul senior executiv nu va primi acces la proiecte extrem de secrete", a afirmat Greer. "În special cele care se ocupă cu aşa ceva, când subiectul este controversat, iar secretul este enorm. Este un pic simplist să spun că guvernul ascunde acest lucru de noi, când oamenii pe care îi considerăm ca fiind şefii guvernului nostru sunt frecvent victime ale acestui tip de înşelătorie."

Pe vremea administraţiei Clinton, Greer a relatat că i s-a cerut să-l informeze pe fostul director al CIA, R. James Woolsey pe această temă şi a aflat că nici el, nici preşedintele, nu ştiau nimic despre această problemă şi că "aveau accesul interzis sau erau în mod intenţionat induşi în eroare atunci când au încercat să facă presiuni pentru informaţii."

O istorie a secretului

Păstrarea secretului, chiar şi faţă de persoane de rang înalt, poate fi urmărită pornind de la începutul studiilor OZN ale guvernului. Greer a subliniat un document secret canadian care a fost eliberat accidental în mijlocul anilor 1970. Scris în 1951, documentul afirmă că guvernul SUA studia tehnologia extraterestră în mod extensiv, şi a identificat-o ca proiectul cel mai secret al guvernului, de la acea vreme.

"În acel moment dezvoltam bomba cu hidrogen, care nu a fost detonată până în 1952. Deci, vă puteţi imagina ce fel de tehnologie putea fi chiar mai secretă decât bomba atomică", adaugă Greer, care a continuat prin a descrie o campanie militar-industrială complexă, ce durează de zeci de ani şi are drept scop respingerea şi marginalizarea cercetării extraterestre.

"Secretul şi aceste negări absurde nu au loc deoarece problema este o prostie, deşi ea este portretizată de multe ori în acest mod - omuleţi verzi. Ele au loc pentru că implicaţiile sunt atât de vaste. Nu se pot oferi informaţii cu privire la existenţa unei vieţii extratereste, fără a dezvălui şi informaţii despre ştiinţe şi tehnologii care depăşesc cu mult ceea ce vedem noi astăzi."

Greer explică faptul că introducerea unei tehnologii care ar rivaliza cu puterea petrolului şi reţeaua de energie convenţională pe care lumea o foloseşte astăzi, ar "reprezenta o transformare şi schimbare enorme. Majoritatea persoanelor care ocupă poziţii puternice nu doresc să-şi asume acest tip de schimbare. Este mai uşor de lăsat lucrurile aşa cum sunt."

Deci, când ne-am putea aştepta la o dezvăluire completă din partea guvernului american? Greer susţine că publicarea de informaţii stă mai mult în mâinile noastre - publicul, mass-media, oamenii din sectorul public - decât în cele ale preşedintelui.

"Dacă aceşti oameni nu au acces şi nu controlează situaţia, atunci este de datoria noastră să găsim oameni curajoşi care să spună adevărul publicului", a afirmat Greer.

"Dezvăluirea este ceva ce se întâmplă acum", a continuat el. "Aceasta este un proces. În ceea ce priveşte acel moment în care oamenii de la putere din Statele Unite vor publica informaţii, cred că dacă oamenii conduc, liderii îi vor urma."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe