Aparitii dese de OZN-uri raportate in China

Imaginea unui OZN
Imaginea unui OZN (Internet photo)

Multe aparitii de Obiecte Zburatoare Neidentificate (OZN) au fost raportate recent in diferite regiuni ale Chinei. OZN-urile au fost observate mai mult intre 30 iunie si 10 iulie in provincia nord-vestica Xinjiang, orasul nord-estic Changchun, orasul sud-estic Hangzhou si orasul sudic Xiamen.

Oamenii au fost nedumeriti timp de multi ani in privinta aparitiei OZN-urilor. Guvernele tind sa nu ateste existenta lor, un motiv fiind faptul ca s-ar putea teme de o isterie in masa daca anunta ca OZN-urile sunt reale. Totusi, cercetatorii independenti ai fenomenelor ce implica OZN-uri, cunoscuti ca si “ozn-ologi”, afirma cu tarie “Da, OZN-urile exista.”

Urumqi, Xinjiang: OZN zarit

Un OZN a fost zarit recent in Urumqi, provincia Xinjiang, nord-vestul Chinei. In jurul orei 11: 00 p. m. in 30 iunie, un obiect rotund si luminos a fost vazut miscandu-se incet spre est, lasand in urma sa o dara enorma de lumina in forma unui evantai. O fotografie facuta de un localnic a fost publicata in editia din 5 iulie a ziarului Xingjiang Metropolitan Daily.

Conform lui Song Huagang, secretar general al Societatii Astronomice din Xinjiang, obiectul a fost o racheta intercontinentala lansata de Statele Unite in 30 iunie.

“Teoria rachetei” a fost respinsa in 9 iulie de Wang Sichao, un cercetator in astronomie la Observatorul Astronomic Zijinshan (cunoscut ca si Observatorul Muntelui Purpuriu, aflat sub egida Academiei Chineze de Stiinte).

Wang a declarat la China News Service ca nu a fost o racheta americana deoarece Xinjiang si California sunt despartite de 7.000 de km. Dupa ce a vizionat materialul video, Wang a declarat ca OZN-ul pare sa fie “cumva ciudat”, tinand cont de sectiunea sa centrala exceptional de luminoasa si datorita formei sale fascinante.

Hangzhou: O zona frecventata

China News Service a raportat in 8 iulie ca Aeroportul International Xiaoshan din Hangzhou, provincia sud-estica Zhejiang, a fost inchis timp de o ora in 7 iulie, in jurul orelor 21. Datorita aparitiei unui OZN, zborurile au fost tinute la sol. Conform unui martor ocular care se afla intr-un avion care ateriza, obiectul arata ca un punct luminos ce licarea, aparand si disparand intr-o clipa.

Wang Sichao de la Observatorul Astronomic Zijinshan a respins fenomenul, afirmand ca “nu exista suficiente informatii pentru a trage o concluzie in acest moment.”

In 9 iulie, in jurul orelor 19.30, un alt OZN a fost zarit in Parcul Binjiang Higher Education din Hangzhou. Un profesor si cativa paznici au vazut o minge alba luminoasa, precum o stea. “Intr-o secunda era acolo, si imediat a devenit foarte, foarte mic: precum o stea indepartata. Obiectul a zburat cu o viteza foarte mare”, a declarat profesorul (poreclit Li) ziarului Shenzhen Economic Daily.

OZN filmat in Changchun

City Evening News a raportat ca in 10 iulie la ora 3: 32 a. m., un paznic de noapte de la fabrica Huifang din zona de dezvoltare economica si tehnologica a orasului Changchun, a zarit un obiect rotitor, avand forma unui brat, in timp ce se uita la monitorul de supraveghere. Dupa aproximativ 10 minute, obiectul a disparut. Inregistrarea video arata ca obiectul, in forma unui brat uman indoit, apare dintr-un fel de ceata. Obiectul s-a deplasat de la sud catre nord, inainte sa dispara.

Razele de lumina din Xiamen

Fujian Online (onfj. com) a raportat ca in dimineata zilei de 10 iulie, “o partitura cu note muzicale”, compusa din raze de lumina verticale, a umplut cerul din Xiamen, provincia Fujian.

La inceput, cinci raze de lumina au aparut in jurul orelor 11: 30 p. m. in 9 iulie. Apoi, ele s-au inmultit rapid, putand fi vazute aproximativ 50 de raze. Un localnic a declarat, “A fost foarte frumos, precum o partitura cu note muzicale.”

Cand mass media a sosit la fata locului o ora mai tarziu, norii au acoperit scena, putand fi vazute doar cateva raze de lumina cu ochiul liber. Totusi, o poza facuta in acele momente a dezvaluit ulterior existenta mai multor raze de lumina.

Dezbaterea despre existenta fiintelor extraterestre si a navelor lor nu este noua. Wang Sichao a declarat ziarului Guangzhou Daily, “Am cercetat aproximativ 20 de OZN-uri care au aparut incepand din 1971. Unele dintre ele sunt in forma de vartej, unele in forma de evantai, si altele erau mingi de lumina. Ele apar la inaltimi cuprinse intre 130 km si 1.500 de km. Viteza unora era de 0,18 mile/secunda. Totusi, ele pot zbura paralel cu suprafata pamantului, la o inaltime de 1.460 km, timp de 25 de minute. Trebuie sa aiba un fel de mecanism antigravitational. Altfel, ar fi trebuit sa se prabuseasca intr-o clipita.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură