Carlos Alcaraz confirmă titlul de campion la Wimbledon, învingându-l pe Djokovic în trei seturi

Carlos Alcaraz (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
15.07.2024

Carlos Alcaraz şi-a confirmat titlul de campion la Wimbledon. Spaniolul, în vârstă de 21 de ani, care cu un an în urmă triumfase pentru prima dată la Turneul Campionilor învingându-l pe Djokovic într-o finală epică în setul al cincilea, l-a învins din nou pe campionul sârb.

Duminică, 14 iulie, succesul său pe iarba All England Club a fost şi mai clar. Alcaraz a dominat şi a câştigat meciul în trei seturi 6-2, 6-2, 7-6 (4). Pentru spaniol este al patrulea trofeu de Grand Slam din carieră (US Open 2022, Wimbledon 2023, Roland Garros 2024 şi Wimbledon 2024), al doilea în acest an.

Pentru a rămâne campion la Wimbledon, Alcaraz a câştigat o finală care a durat 2 ore şi 27 de minute de joc. El a dominat meciul permanent, chiar şi în setul al treilea, unde a ratat trei mingi de meci, înainte de a închide meciul în tie-break.

Carlos Alcaraz împreună cu Novak Djokovic (@facebook Djokovic)
Carlos Alcaraz împreună cu Novak Djokovic (@facebook Djokovic)

În discursul său de după finală, Djokovic, în vârstă de 37 de ani, şi-a lăudat adversarul: "Nu este rezultatul pe care mi-l doream, mai ales în primele două seturi nivelul jocului meu nu a fost la nivelul potrivit. Am încercat să prelungesc meciul anulând trei mingi de meci, dar astăzi nu am realizat ce mi-am dorit. O victorie total meritată şi felicitări lui Carlos pentru tenisul său extraordinar. La 21 de ani, ceea ce face el este cu adevărat incredibil".

"Trebuie să fiu mândru de ceea ce am făcut, chiar dacă acum sunt puţin dezamăgit. Când voi reflecta, mă voi gândi la ultimele patru-cinci săptămâni, prin ce am trecut cu echipa şi familia mea. Wimbledon a fost întotdeauna visul meu de copil şi sunt oricum mulţumit. Am câştigat atât de multe meciuri în viaţa mea şi sunt încă aici, luptând, este cu adevărat suprarealist. De fiecare dată când păşesc pe acest teren este ca şi cum ar fi prima dată, încă mă simt ca acel copil care îşi trăieşte visul", a spus el, reamintind că a fost operat la genunchi în urmă cu doar 27 de zile.

Satisfacţie uriaşă pentru Alcaraz, care a afirmat că încă nu se consideră la nivelul lui Djokovic. "Pentru mine este un vis să câştig din nou acest trofeu. Când aveam 11 ani am spus că visez să câştig aici şi este un sentiment extraordinar. Este cel mai frumos turneu, pe cel mai frumos teren şi este cel mai frumos trofeu", a spus el, după ce a primit cupa câştigătorului din mâinile prinţesei Kate.

"Djokovic este un luptător incredibil, a rămas acolo şi am ştiut că avea şansele lui. Am încercat să rămân calm după cele trei mingi de meci ratate şi să joc cel mai bun tenis al meu în tie-break. Până la urmă am reuşit să găsesc soluţiile, jucând excelent", a subliniat campionul spaniol. "Este o mare onoare să fac parte din grupul de oameni care au câştigat Roland Garros şi Wimbledon, precum “Nole”. Nu mă consider încă un campion ca ei, dar voi încerca în continuare să-mi construiesc drumul. Pentru mine este o mare onoare", a spus Alcaraz, care l-a felicitat apoi pe Djokovic. "Pare incredibil cum după doar două săptămâni ai reuşit să joci aşa", a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor