Krejcikova a învins-o pe Paolini în trei seturi şi a câştigat titlul la Wimbledon

Barbora Krejcikova (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
14.07.2024

Barbora Krejcikova şi-a asigurat al doilea titlu de Grand Slam la simplu, învingând-o pe Jasmine Paolini cu 6-2, 2-6, 6-4, sâmbătă, 13 iulie, la Wimbledon.

După un al doilea set slab, Krejcikova şi-a recăpătat calmul şi a jucat un set final aproape impecabil. După ce Paolini s-a luptat cu două mingi de meci, Krejcikova a avut un serviciu puternic, imposibil de returnat şi a ridicat braţele în semn de victorie după 1 oră şi 56 de minute.

Nu ar fi trebuit să fie o surpriză. Krejcikova, cap de serie 31 pe tabloul principal, este o câştigătoare desăvârşită.

Krejcikova a câştigat 12 dintre cele 13 finale ale turneelor majore: 2-0 la simplu, 3-0 la dublu mixt şi 7 din 8 la dublu. Şi mai este şi medalia olimpică de aur la dublu de la Tokyo.

"Nu am cuvinte", a spus Krejcikova după meci. "Este incredibil ce tocmai s-a întâmplat. Cea mai bună zi din cariera mea în tenis... şi cea mai bună zi din viaţa mea. Este foarte greu să explic ce simt acum".

Krejcikova este a patra jucătoare cehă care câştigă titlul feminin la Wimbledon în era Open, după regretata Jana Novotna, Petra Kvitova şi campioana de anul trecut Marketa Vondrousova.

Pentru a reuşi pe iarbă, Krejcikova ştia că trebuie să-şi intensifice semnificativ jocul de pe zgură. Această atitudine mai agresivă s-a văzut în cifrele finale: ea a avut 28 de lovituri câştigătoare şi 37 de erori neforţate.

"32 - Barbora Krejcikova este a doua cel mai slab clasată jucătoare (nr. 32 mondial) care a obţinut titlul la simplu feminin la Wimbledon, de când a fost publicat clasamentul WTA în 1975", a precizat OptaAce.

"Este incredibil", a spus Krejcikova, privind trofeul “Venus Rosewater Dish” din mâinile sale. "Sunt aici în picioare. Sunt o câştigătoare la Wimbledon".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor