Captură record de cocaină în portul Constanţa

Poliţiştii au descoperit aproape 2,5 tone de cocaină cu un grad de puritate de 60% pe un vas ce venea din America Latină.
(PATRICE COPPEE / AFP / Getty Images)

O cantitate record de droguri a fost capturată în Portul Constanţa, unde poliţiştii au găsit 2,5 tone de cocaină într-un container, pe un vapor ce venea din America de Sud. România era ţară de tranzit.

Potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea.net, un sfert din marfa capturată, a fost adusă la sediul DIICOT, vineri, în 50 de saci, fiind încărcată în trei maşini.

La acţiune au participat procurorii DIICOT şi ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române.

Conform digi24.ro, cocaina confiscată are puritate de 60%.

Aceasta este cea mai mare captură de droguri din Portul Constanţa, recordul anterior fiind de o tonă de cocaină.

În ianuarie 2009, procurorii DIICOT din Constanţa şi Brigada de Combatere a Crimei Organizate Constanţa ar fi găsit în incinta Portului peste o tonă de cocaină. Până acum fusese cea mai importantă captură. Drogurile fuseseră aduse din Brazilia de o reţea de traficanţi români şi spanioli.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne