Campania prezidenţială a miliardarului Trump afectată de noi incidente violente în Chicago şi Ohio

În timpul unui eveniment electoral desfăşurat în Ohio, un bărbat a încercat să urce pe scena pe care se afla republicanul Donald Trump. Totuşi, bărbatul a fost oprit de Serviciul Secret şi arestat.
Poliţia încearcă să oprească ciocnirile violente dintre opozanţii şi susţinătorii lui Trump în Chicago, 11 martie 2016.
Poliţia încearcă să oprească ciocnirile violente dintre opozanţii şi susţinătorii lui Trump în Chicago, 11 martie 2016. (Captură Foto)

În timpul unei tulburări provocate la un miting desfăşurat sâmbătă, agenţii Serviciului Secret american au urcat pe scenă pentru a-l proteja pe candidatul prezidenţial republican Donald Trump. Cu o zi înainte, o serie de proteste şi violenţe au dus la închiderea evenimentului său din Chicago.

În timpul incidentului de sâmbătă, desfăşurat la Aeroportul Internaţional Dayton din Ohio, un bărbat a încercat să urce pe scena unde se afla Trump, înainte ca patru membri ai Serviciului Secret să intervină rapid şi să îl protejeze pe Trump.

Bărbatul, care purta un tricou şi blugi negri, a fost oprit înainte să ajungă pe scenă şi arestat.

Incidentul a amplificat şi mai mult tensiunile după ce mitingul electoral al lui Trump din Chicago a fost anulat vineri în mijlocul unor scene haotice.

Rivalii republicani ai lui Trump l-au criticat pe miliardarul din New York, susţinând că acesta a ajutat, prin retorica sa aprinsă, la crearea atmosferei tensionate ce învăluie cursa prezidenţială din acest an.

Trump i-a învinuit pe susţinătorii candidatului democrat Bernie Sanders pentru incidentele din Chicago, unde au izbucnit încăierări între opozanţii şi susţinătorii miliardarului Trump. Acesta din urmă l-a numit pe senatorul american din Vermont drept “prietenul nostru comunist”.

Scenele din Chicago au avut loc după o serie de incidente violente recente la mitingurile lui Trump, în care manifestanţii şi jurnaliştii au fost loviţi, trântiţi la pământ şi alungaţi de la evenimente, ridicându-se temeri cu privire la degradarea securităţii pentru alegerile din 8 noiembrie.

“Dintr-o dată, un atac planificat a izbucnit de nicăieri”, a declarat Trump în Dayton, descriind evenimentele din Chicago. El a susţinut că liderii acelei acţiuni au fost “profesionişti”.

Dar Sanders a lovit înapoi. “Aşa cum se întâmplă aproape în fiecare zi, Donald Trump arată poporului american că este un mincinos patologic. Evident, în timp ce apreciez că am avut susţinători la mitingul lui Trump în Chicago, campania noastră nu a organizat protestele.”

Preşedintele american Barack Obama a declarat la un eveniment pentru strângere de fonduri din Dallas că liderii politici “ar trebui să încerce să ne unească şi nu să ne întoarcă unii împotriva celorlalţi”.

La rândul ei, candidata democrată Hillary Clinton a fost criticată pentru publicarea unei declaraţii iniţiale în care nu l-a menţionat pe Trump după nume dar în care a asociat evenimentele violente din timpul campaniei cu un atac armat asupra unei biserici din Carolina de Sud în 2015 şi care a provocat moartea a 9 afro-americani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe