Cambridge Analytica îşi închide operaţiunile după scandalul legat de datele Facebook

Cambridge Analytica a luat decizia de a-şi închide operaţiunile după ce a pierdut zeci de clienţi şi din cauza taxelor legale tot mai mari generate de investigaţia privind Facebook, a raportat publicaţia Wall Street Journal, citând o sursă familiară cu problema
(Captură Foto)

Compania îşi închide biroul din SUA după dezvăluirile privind utilizarea eronată a datelor recoltate de pe Facebook, potrivit rapoartelor media. Cambridge Analytica a iniţiat procedura pentru insolvenţă în Marea Britanie şi va începe procedurile de faliment şi în SUA în curând.

Toţi angajaţii companiei au fost instruiţi să îşi predea calculatoarele şi să returneze cardurile de acces.

Facebook a recunoscut că, de fapt, Cambridge Analytica a recoltat informaţii personale de la aproximativ 87 milioane de utilizatori ai reţelei sociale fără permisiunea acestora.

Cambridge Analytica este o companie privată britanică specializată în analiza datelor care foloseşte o tehnologie specială de examinare a datelor pentru a dezvolta o comunicare strategică pe Internet în timpul campaniilor electorale. Compania a lucrat pentru diverse campanii politice, folosind datele recoltate pentru a îmbunătăţi un mecanism care urmărea să prezică şi să influenţeze comportamentul alegătorilor.