Cade unul dintre "greii" PNL. Petrache, acuzat de luare de mită şi şantaj: "Demisionez din funcţiile din partid"

Marian Petrache, unul dintre liderii de facto ai PNL, a fost nevoit să facă un pas în spate după ce procurorii DNA i-au deschis dosar de luare de mită şi şantaj.
Secretarul general al PNL, Marian Petrache
Secretarul general al PNL, Marian Petrache (facebook.com)

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a anunţat vineri, la ieşirea din sediul DNA, că a fost pus sub acuzare pentru luare de mită şi şantaj, astfel că îşi dă demisia din funcţia de şef al PNL Ilfov şi secretar general interimar, însă nu şi de la conducerea CJ.

Dosarul, în viziunea DNA

"În cursul anului 2008, inculpatul Petrache Marian, în calităţile menţionate mai sus, în schimbul neîndeplinirii atribuţiilor legale, a primit de la primarul unei comune din judeţul Ilfov (martor în cauză) foloase necuvenite ce au constat în achitarea contravalorii unor sejururi în Monte Carlo (17.681,84 lei) şi în Saint Moritz (39.625,67 lei).

De asemenea, la solicitarea inculpatului, martorul a plătit organizaţiei politice, suma de 10.000 euro, fără să primească vreun document justificativ pentru banii respectivi.

Foloasele necuvenite au fost obţinute de inculpatul Petrache Marian prin constrângerea martorului, pentru ca primul să nu dispună subalternului său, prefectul judeţului Ilfov, emiterea ordinului de întrerupere a mandatului de primar.

Anterior, pentru a-şi înmatricula un autoturism în Bucureşti, primarul şi-a schimbat domiciliul, aspect care ar fi constituit un motiv de încetare a mandatului."

Reacţia lui Petrache

"Acum nouă ani primarul de la Jilava - celebrul primar de la Jilava [Adrian Mladin - n.r.] - care şi-a schimbat buletinul după ce a ieşit primar, pe Bucureşti, şi ştiţi că dacă îţi schimbi buletinul de pe localitatea în care ai candidat îţi pierzi mandatul de primar, vezi Doamne că s-a dus la prefect şi am vorbit cu prefectul, că el îşi face buletinul înapoi imediat ca să nu-l demită, şi l-am şantajat pentru asta", a declarat Petrache, citat de Agerpres.

Liberalul a explicat că se fac afirmaţii cum că l-ar fi şantajat ca să nu spună că şi-a schimbat buletinul şi ar fi primit o excursie pentru asta.

"Mi-a plătit o excursie nu ştiu unde (...) A costat 2.100 de euro. (...) La Monte Carlo (...) Am fost acolo, dar în alte condiţii adică(...) El mi-a cumpărat biletul prin ordin făcut de (...) deci nu aşa...", a adăugat Petrache.

În acelaşi timp, şeful CJ Ilfov a subliniat că nu-şi explică de ce fostul primar s-a gândit să facă un denunţ după nouă ani.

"Da. Şi-a adus aminte. (...) Păi nu este arestat? Nu este condamnat şapte ani? (...) Merg la detectorul de minciuni. (...) Păi ascultaţi-mă, dar cum să-mi şantajez propriul primar, nu vi se pare că este strigător la cer? (...) Eu sunt prieten cu toţii primarii din Ilfov, inclusiv cu ăia de la PSD am o relaţie bună", a mai declarat Petrache.

Întrebat dacă îşi dă demisia, liderul PNL a replicat:

"Da, îmi dau demisia. Da. (...) Păi da, din partid, îmi dau demisia din toate funcţiile... De ce să-mi dau demisia de la Consiliul Judeţean? (...) Prima dată vreau să trimit avocatul să vedem despre ce e vorba, că pe mine m-au luat prin surprindere. (...) Nu am de ce să demisionez domnule din Consiliul Judeţean, că s-a ales acolo".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne