Ca urmare a unui discurs sfidător, Trump îl avertizează pe Rohani că „ar face bine să fie atent”

Donald  Trump
Donald  Trump (Getty Images)

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump şi-a intensificat pe 10 februarie războiul de cuvinte cu Iranul, ameninţându-l pe preşedintele iranian Hassan Rohani că „mai bine ar fi atent”, în urma unui discurs sfidător al lui Rohani în care acesta denunţa „preocupările războinice” ale SUA.

Trump a făcut comentariul de la bordul avionului prezidenţial Air Force One, după ce Hassan Rohani a afirmat în faţa a milioane de iranieni, care participau la Teheran la un miting de aniversare a revoluţiei islamice din 1979, că „ne vom opune ferm oricăror tactici de instigare la război”.

„Naţiunea noastră este vigilentă şi îi va face pe cei care ameninţă Iranul să regrete”, a spus Rohani. „Poporului iranian trebuie să i te adresezi cu respect”.

Trump i-a întors replica susţinând că „mai bine ar fi atent”, în timp ce zbura către Palm Beach, Florida, alături de prim-ministrul japonez Shinzo Abe, pentru a petrece un weekend de golf la reşedinţa sa Mar-a-Lago.

Cel mai recent avertisment al lui Trump survine după ce acesta a dat un „preaviz” Iranului pe 2 februarie, după care a impus noi sancţiuni asupra Teheranului pe care îl acuză că ar fi încălcat rezoluţiile ONU împoriva testelor de lansare a rachetelor balistice.