Bursele pentru medici rezidenţi. Ministrul Sănătăţii: "Vom face urgent toate demersurile, chiar şi OUG!"

Florian Bodog susţine că veniturile medicilor rezidenţi nu vor fi afectate, căci există două prevederi legale care permit acordarea burselor acestora. Iar dacă se dovedeşte că lucrurile nu stau chiar aşa, atunci Guvernul va întreprinde urgent demersuri.
Florian Dorel Bodog
Florian Dorel Bodog (bihon.ro)

Medicii rezidenţi nu vor fi afectaţi de legea salarizării, susţine ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, în contextul în care Platforma România 100 a avertizat că, odată cu intrarea în vigoare a legii salarizării, rezidenţii vor rămâne fără burse, relatează Hotnews.

Potrivit lui Bodog, există două prevederi legale care permit acordarea burselor medicilor, iar în cazul în care "toată legislaţia coroborată" îi dezavantajează, atunci se va găsi o soluţie, putându-se merge până la adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă.

"Încep prin a spune că rezidenţii nu vor avea de suferit. Adică veniturile lor nu vor fi diminuate. Nu este în intenţia Guvernului de a diminua veniturile rezidenţilor, ba din contră. Am discutat cu specialiştii Ministerului Muncii, dar şi cu cei din Ministerul Sănătăţii, care mi-au dat asigurări că există două prevederi legale care permit acordarea burselor pentru rezidenţi", a declarat, duminică, pentru News.ro, ministrul Bodog.

Ministrul Sănătăţii a mai susţinut că a luat legătura, încă de săptămâna trecută, cu specialiştii din Ministerul Muncii pentru a analiza dacă în cazul rezidenţilor ar fi anumite probleme legate de burse, iar aceştia i-au explicat că există încă două prevederi legale care permit acordarea acestor burse.

"Dacă se va dovedi că toată legislaţia coroborată nu mai permite alocarea acestor burse, vom face urgent toate demersurile, chiar şi Ordonanţă de Urgenţă, pentru ca veniturile rezidenţilor să nu fie afectate", a adăugat Bodog.

Merită reamintit că în perioada vacanţei parlamentare, Guvernul nu poate emite ordonanţe de urgenţă fiind abilitat să adopte doar ordonanţe simple şi doar în anumite domenii.

Reamintim că Platforma România 100 a cerut lămuriri şi clarificări ministrului Sănătăţii şi ministrului Muncii pentru situaţia semnalată de mai mulţi medici rezidenţi care au fost anunţaţi că începând cu 1 iulie 2017 – odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării - nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei.