Bursa de criptomonede Binance blochează conturile copiilor lui Peskov, Lavrov şi Malofeev

(Getty Images)

Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume în funcţie de volumul de tranzacţionare, a raportat că printre conturile blocate în ultimele două luni s-au numărat conturi ale unor rude ale unor ruşi de rang înalt. Acest lucru a fost raportat de Bloomberg, citând o declaraţie a companiei.

Concret, Binance a blocat conturile fiicei purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Elizaveta Peskova, presupusei fiice vitrege a ministrului rus de externe Serghei Lavrov, Polina Kovaleva, şi a lui Kirill Malofeiev, fiul proprietarului postului de televiziune Ţargrad, Constantin Malofeiev. Toate aceste persoane au fost supuse anterior sancţiunilor occidentale din cauza războiului din Ucraina.

Bursa continuă să verifice dacă există utilizatori care au legătură cu persoane sancţionate, a declarat Chagri Poyraz, şeful unităţii de sancţiuni a Binance. "Operaţiunile noastre de verificare sunt de natură "proactivă" şi au ca scop identificarea şi descurajarea riscurilor de infracţiuni financiare înainte de a se lua măsuri de reglementare sau juridice împotriva acestor persoane sau entităţi", a spus el.

În special, Poyraz a precizat că contul Peskovei a fost blocat pe 3 martie după ce aceasta a încercat să îl acceseze prin intermediul unui broker terţ. La 11 martie, autorităţile americane au inclus-o pe lista de sancţiuni. Contul Kovalevei a fost blocat pe 24 martie, în aceeaşi zi în care Marea Britanie a anunţat restricţiile impuse acesteia.

La 21 aprilie, Binance a anunţat că, din cauza sancţiunilor, va limita accesul la serviciile sale pentru persoanele fizice şi juridice din Rusia care deţin criptoactive cu o valoare totală de peste 10.000 de euro.