Noul ministru Marius Nica - fost ofiţer de informaţii care se ocupa de recrutarea jurnaliştilor

Miniştrii Marius Nica şi Eugen Teodorovici
Miniştrii Marius Nica şi Eugen Teodorovici (facebook.com)

Jurnalista de investigaţii Emilia Sercan, cadru didactic la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, a dezvăluit, pe contul său de Facebook, că Marius Nica, noul ministru al Fondurilor Europene, a fost ofiţer al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, serviciul secret al MApN.

"Marius Nica este fost ofiţer al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), serviciul secret al Ministerului Apărării Naţionale. De altfel, studiile la Academia Naţională de Informaţii a SRI le-a făcut pe locurile destinate MApN (de regulă, în fiecare an şcolar, MApN-ului îi sunt dedicate cinci locuri, iar IGPR-ului - adică DGIPI -, alte cinci, astfel că studenţii acestei academii ştiu de la bun început în ce serviciu de informaţii vor fi încadraţi după absolvire.

În CV-ul său public, Marius Nica spune că este licenţiat în Jurnalism, Comunicare, Psiho - Sociologie Comportamentală şi că s-a ocupat în cadrul MApN (DGIA) de prelucrare, analiză şi sinteză informaţii: "manager recrutare personal în vederea încadrării în M.Ap.N".

Şi acum partea frumoasă, netrecută în CV: Marius Nica a lucrat în cadrul DGIA în compartimentul care se ocupa de monitorizarea presei, inclusiv de recrutarea jurnaliştilor. Şi acum mă întreb eu aşa, retoric, chiar aşa de rău stă PSD-ul la capitolul "cadre" de a ajuns să propună drept ministru un fost ofiţer de informaţii care se ocupa cu recrutarea de ziarişti? Dar partenerii externi ce-or zice?", a precizat Emilia Sercan.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a validat luni pe Eugen Teodorovici în funcţia de ministru al Finanţelor, în timp ce postul său actual, cel de ministru al Fondurilor Europene, a fost preluat de secretarul general al Ministerului Muncii, Marius Nica.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne