Bucureştiul, "mai tare" decât Parisul. Pe ce se duc banii de la buget

Sectorul 1 cheltuieşte pentru parcuri - ca procent din buget - mai mult decât o face Parisul, remarcă franţuzoaica Clotilde Armand.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Florin Chirila/Epoch Times)

6% din bugetul sectorului 1 - cel mai bogat buget local din România după cel al Primăriei Capitalei - se duc pentru întreţinerea parcurilor, asta în timp ce Parisul nu cheltuie mai mult de 1% din buget pentru aşa ceva, a declarat Clotilde Armand, reprezentata USR în Consiliul Local Sector 1, în cadrul unui interviu acordat digi24.ro.

„60 de milioane de lei pentru a ne ocupa de parcurile Sectorului 1 e o sumă foarte mare. Cheltuim 6% din buget numai pentru aceste panseluţe, pentru iarbă... În Paris se cheltuie 1% din buget pentru aşa ceva. Proporţia e inadecvată”, a susţinut Armand.

Întrebată dacă banii se risipesc sau se fură, Armand a ţinut să sublinieze că important e rezultatul.

„Nu prea văd diferenţa, dar putem face diferenţa între ce este incompetenţă şi ce este rea-credinţă sau furt. Sunt împreună. Trebuie acolo mult mai mult profesionalism, un control foarte bine făcut. Aş dori ca toate competenţele care există în privat să le ducem în domeniul public. Avem nişte direcţii acolo, care n-au niciun indicator de performanţă, ei nu ştiu dacă cheltuiesc bine sau prost”, a afirmat Armand.

Reamintim că ce-a lungul anilor cheltuielile primăriilor pentru întreţinerea spaţiilor verzi au stârnit numeroase comentarii, opinia publică criticând sumele nejustificat de mari care se dau pentru amenajarea parcurilor. Criticile cetăţenilor par a fi confirmate de Curtea de Conturi care constata la începutul lui 2016 că primăriile din Capitală au cheltuit, în patru ani, nu mai puţin de 360 de milioane de euro pe panseluţe, bănci sau ghivece, fără ca suprafaţa de spaţiu verde să crească cu niciun metru pătrat. Pe lângă faptul că suprafaţa de spaţii verzi nu a crescut, constatările Curţii de conturi au arătat o incredibilă risipă a banului public. Astfel, primăriile de sectoare au cumpărat plante şi arbori pentru amenajarea spaţiilor verzi de 20 de ori mai scumpe decât preţurile de la producători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne