Bucureşti: Campanie de evaluare gratuită a anxietăţii

(photos.com)

Persoanele care doresc să ştie dacă suferă de anxietate şi au nevoie de terapie pot merge la o evaluare gratuită, care se va realiza în perioada 4-28 februarie, la Clinica de Psihologie “Dr. Ion Duvac” din Capitală.

“La evaluare poate participa orice persoană interesată, indiferent dacă este vorba despre copii, adolescenţi sau adulţi care se confrunta cu stări de anxietate. Evaluarea se desfăşoară sub forma unui interviu structurat cu un psiholog specializat pe anxietate şi poate dura una-două ore, în funcţie de cât de repede comunică persoana respectivă. În maximum o zi, va primi un raport cu recomandări din partea psihologului”, a declarat, pentru Epoch Times, Alexandra Micu, director executiv de Resurse Umane la firma Intell Psy Group, organizatorul campaniei.

Tulburările de anxietate sunt cele mai frecvente probleme emoţionale şi afectează atât copiii şi adolescenţii, cât şi adulţii, indiferent de sex, rasă, etnie, nivel social sau de educaţie. Astfel, 25% din populaţie, 15 – 17% din copii, la nivel global, şi 43% din populaţia Uniunii Europene suferă de o problemă de anxietate, au informat organizatorii campaniei.

“Cei care manifestă îngrijorare excesivă, panică, teamă nejustificată de un anumit lucru sau atacuri de panică pot face o evaluare pentru a afla dacă au nevoie de terapie. Pentru tulburările severe se recomandă mai multe şedinţe de terapie cu un psiholog. Apreciem că vor putea fi evaluate câte cinci persoane pe zi. Înscrierile se pot face pe site-ul nostru, aşa cum am procedat şi la evaluările pentru depresie, la campania pe care am avut-o anul trecut, între 6 şi 20 decembrie. Atunci am avut şi un chestionar la care puteau răspunde cei interesaţi pentru a vedea dacă există semne de îngrijorare în privinţa depresiei”, a precizat Alexandra Micu.

Specialiştii consideră că evaluarea este foarte importantă pentru a se putea pune un diagnostic cât mai repede după observarea simptomelor şi a se urma tratamentul recomandat. Dacă se urmează aceşti paşi, persoanele care suferă de anxietate se vor putea bucura de o viaţă normală.

"Este importantă diagnosticarea la timp a anxietăţii pentru că dacă este ignorată se agravează simptomele şi se poate ajunge la generalizarea anxietăţii sau la diferite tipuri de fobii sau atacuri de panica, iar în plan comportamental paleta conduitelor disfuncţionale se poate lărgi nespus de mult”, a menţionat Adina Popescu, psiholog specialist, coordonatoarea campaniei.

Cei care doresc să se evalueze se pot adresa la Clinica “Ion Duvac” din strada Intrarea Rigas nr. 31, sector 1. Acolo îşi desfăşoară activitatea psihologi clinicieni, psihoterapeuţi şi consilieri care oferă servicii de psihodiagnostic şi evaluare clinică, psihoterapie şi consiliere psihologică pentru adulţi, terapie de cuplu, consiliere a familiei, a copilului şi a adolescenţilor, consiliere de carieră, în depresia postnatală, pentru tulburări ale dinamicii sexuale, hipnoză clinică, de relaxare, precum şi terapie cognitiv-comportamentală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură