Brexit / Primarul Londrei critică “ipocrizia excesivă” a Statelor Unite

Primarul Londrei, Boris Johnson, a lansat un atac usturător în legătură cu poziţia Washingtonului conform căreia Marea Britanie ar trebui să rămână în cadrul Uniunii Europene.
Primarul Londrei, Boris Johnson.
Primarul Londrei, Boris Johnson. (Captură Foto)

În condiţiile în care preşedintele Barack Obama va efectua o vizită în Marea Britanie, luna viitoare, pentru a încerca să convingă publicul britanic să voteze rămânerea ţării în blocul european în cadrul unui referendum istoric în luna iunie, Johnson a criticat SUA.

Proeminentul eurosceptic a declarat: “Venind din partea Unchiul Sam, [această cerere] este o ipocrizie scandaloasă şi excesivă”.

Susţinător al ieşirii Marii Britanii din blocul european, Johnson a criticat statutul de membru UE al ţării sale datorită frustrărilor provocate de “pierderea suveranităţii” şi de “costuri, birocraţie şi migraţia necontrolată”.

SUA nu şi-a ascuns dorinţa ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană.

O sursă din cadrul guvernul britanic a declarat: “Ar fi destul de şocant dacă [Obama] nu ar cere alegătorilor să rămână în UE”.

Tabăra care susţine ieşirea Marii Britanii din Uniune este total nemulţumită de intervenţia directă a preşedintelui american, conform rapoartelor.

Johnson este cel mai influent politician conservator care s-a desprins din tabăra premierului David Cameron şi a ales să promoveze ieşirea ţării din Uniune. Într-un articol din ziarul The Telegraph, el a scris: “Nu există nicio ţară din lume care îşi apără propria suveranitate cu o vigilenţă atât de isterică precum o face SUA.”

Primarul Londrei a adăugat: “Până în prezent, americanii refuză să îngenuncheze în faţa oricărei jurisdicţii internaţionale. SUA este singurul stat occidental care refuză să accepte că cetăţenii săi pot fi supuşi deciziilor Curţii Penale Internaţionale de la Haga. Ei [americanii] încă nu au semnat Convenţia privind Legea Mării. Vă puteţi imagina americanii renunţând la democraţia lor în favoarea unui tip de regim pe care îl avem în UE?”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe