Box: Juan Manuel Lopez, fără licenţă timp de un an

Pugilistul Juan Manuel Lopez. (ROBYN BECK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
04.04.2012

Comisia Profesionistă de Box din Puerto Rico i-a suspendat timp de un an licenţa pugilistului Juan Manuel Lopez, fost campion mondial WBO la categoria pană, din cauza criticilor la adresa unui arbitru, după meciul pierdut pe 10 martie cu mexicanul Orlando Salido, relatează AP.

Lopez a fost condamnat marţi la plata unei amenzi de 10.000 de dolari şi la efectuarea a 100 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Boxerul afirmase recent că o suspendare l-ar forţa să se retragă prematur. Lopez are 20 de zile pentru a face apel la sancţiuni.

Lopez l-a acuzat pe arbitrul Roberto Ramirez că a pariat pe meciul dintre el şi Salido, după ce a pierdut prin KO tehnic în faţa mexicanului, pentru a doua oară.

Juan Manuel Lopez şi-a cerut apoi scuze şi a afirmat că nu şi-a adus aminte ce a spus sau făcut după meci, până nu a văzut înregistrarea video, a doua zi.

În cariera sa, Lopez are 31 de victorii (28 prin KO) şi 2 înfrângeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor