Borcea, fraţii Becali şi judecătoarea care i-a achitat în dosarul Transferurilor, reţinuţi de DNA

Cristi Borcea, Ioan şi Victor Becali sunt acuzaţi că i-au dat mită judecătoarei Geanina Treceanu, pentru a obţine achitarea în dosarul Transferurilor.
Victor Becali,impresar şi acţionar la clubul Dinamo
Victor Becali,impresar şi acţionar la clubul Dinamo (Epoch Times)

DNA a dispus joi reţinerea, pentru 24 de ore, a judecătoarei Terceanu Geanina, acuzată că a luat mită în celebrul dosar al transferurilor, precum şi a lui Victor şi Ioan Becali, acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Totodată, procurorii anticorupţie au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Cristi Borcea, preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo”, la data faptei, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, informează DNA. Toţi cei trei grei ai fotbalului sunt, la ora actuală, închişi la Poarta Albă, unde-şi ispăşesc condamnarea în dosarul Transferurilor.

Potrivit procurorilor, la data de 24 februarie 2009, judecătoarei Terceanu Geanina i-a fost repartizat spre judecare dosarul penal cunoscut în spaţiul public sub numele de „Dosarul transferurilor de fotbalişti”, cauză în care Becali Ioan, Becali Victor şi Borcea Cristian, alături de alţi inculpaţi, fuseseră trimişi în judecată pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciune şi de evaziune fiscală.

La data de 3 aprilie 2012, Terceanu Geanina a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii trimişi în judecată şi pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina acestora, achitare pronunţată în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 („fapta nu există”).

Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că – pentru a pronunţa această soluţie de achitare – Terceanu Geanina a primit de la Becali Ioan, Becali Victor şi de la suspectul Borcea Cristian în mai multe tranşe, suma totală de 220.000 de euro, începând cu luna aprilie 2009 şi până în luna mai 2012.

Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, în diferite locaţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov şi Ialomiţa.

În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus au fost folosiţi de Terceanu Geanina la achiziţionarea unei locuinţe.

Ulterior, la data de 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de către judecătoarea Terceanu Geanina a fost desfiinţată printr-o decizie penală a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală, instanţa de control judiciar pronunţând condamnarea inculpaţilor la pedepse privative de libertate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne