Boosterul unei rachete ruseşti scăpat de sub control a reintrat în atmosfera Pământului

(Getty Images)

O parte a unei unei rachete ruseşti scăpată de sub control a reintrat, miercuri, în atmosfera Pământului iar oficiali au confirmat că aceasta a căzut în Oceanul Pacific, potrivit CBS News.

Racheta Angara-A5 a fost lansată de la Cosmodromul Plesetsk din nord-vestul Rusiei pe data de 27 decembrie 2021 şi, conform mass media rusă de stat, scopul lansării a fost acela de a testa pentru prima dată un nou etaj superior al rachetei, numit Persei.

Iniţial, lansarea a fost declarată un succes, însă motorul boosterului Persei, aparent, a suferit o eroare, împiedicând lansatorul să treacă de orbita joasă a Pământului.

Miercuri seara, Unitatea nr. 18 pentru Controlul Spaţiului din cadrul Forţei Spaţiale a SUA a confirmat că boosterul a reintrat în atmosfera Pământului în jurul orei 4:08 p.m. EST, deasupra Pacificului de Sud.

Nu au fost oferite alte detalii.

Este un lucru obişnuit ca resturile din spaţiu să ardă la reintrarea în atmosfera Pământului, fără a reprezenta vreun pericol. Totuşi, rămăşiţele mai mari pot fi periculoase în funcţie de locul unde aterizează.