Boom de asigurări pentru nunţi. Elveţia se protejează de neprevăzut

(Photos.Com)

Compania Zurich a inventat o asigurare de 55 de euro pentru ceremoniile "anulate": nu este vorba despre divorţuri, ci de obstacolele din ultimul minut. De la naşul care oficiază căsătoria care poate fi blocat pe aeroport, la focul care arde biserica.

Asigurarea riscurilor anulării unei căsătorii - este ceea ce oferă, la preţul de 69 de franci (55 de euro) o nouă asigurare lansată de către Grupul de Asigurare Zurich, una dintre companiile cele mai importante de pe planetă. Evident, atunci când vine vorba despre o căsătorie care nu se mai face, nu este vorba despre un divorţ sau o separare, care ar trimite orice asigurător în stare de faliment, ci la incapacitatea de a sărbători din cauza unor impedimente de ultimă oră.

"Noi plătim până la 20.000 de franci, în cazul în care mireasa şi mirele, rudele lor apropiate sau naşii nu pot fi prezenţi la ceremonie", acestea fiind unele din situaţiile în care societatea de asigurări este dispusă să intervină. La acestea se adaugă şi situaţia în care are loc un incendiu sau o inundaţie care distruge biserica sau sala restaurantului unde este planificată nunta.

Dar în cazul în care mirele se răzgândeşte în ultimul moment şi nu mai apare la altar? "Din păcate dragostea nu este asigurată, cel puţin pentru moment", a declarat Adriano Pavone, purtătorul de cuvânt de la Zurich, în emisiunea „20 de Minute”.

Având în vedere că din cele 80.000 de căsătorii care sunt celebrate în fiecare an în Elveţia, jumătate se termină prost, plata sumei de 20.000 de franci pentru fiecare ar duce la falimentul companiei.

"Dar în cazul în care, aşa cum s-a întâmplat deja de multe ori, unul dintre naşi a fost blocat pentru o problemă la aeroport sau în lift, atunci vom onora fără probleme", a explicat reprezentantul companiei.

De la intrarea în vigoare în Elveţia, acest tip de asigurare a sedus sute de viitoare mirese şi viitori miri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură