Bogdan Aurescu: Ne dorim proiecte de infrastructură de care să beneficieze cetăţenii R. Moldova şi ai României

Nicu Popescu şi Bogdan Aurescu
Nicu Popescu şi Bogdan Aurescu (mae.ro)

Agenda de cooperare bilaterală şi susţinerea consecventă oferită de către România pentru reforme în Republicii Moldova şi procesului de integrare europeană, precum şi posibilitatea avansării în viitorul apropiat în pregătirea foii de parcurs şi a noului acord de asistenţă nerambursabilă, au fost subiectele discutate la Bucureşti de către ministrul de Externe de la Chişinău, Nicu Popescu cu Bogdan Aurescu, omologul său din România.

„Ne dorim proiecte de infrastructură de care să beneficieze cetăţenii Republicii Moldova şi ai României. În primul rând, infrastructură feroviară, rutieră, inclusiv construcţia podurilor între cele două maluri ale râului Prut”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Şefii celor două diplomaţii au discutat de asemenea despre interconectarea energetică şi liberalizarea regimului de „roaming” în telefonia mobilă, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului moldovean de Externe.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat încă o dată deschiderea părţii române de a sprijini avansarea proiectelor bilaterale, care să producă impact pozitiv în Republica Moldova, venind astfel în sprijinul agendei de reforme şi relansare economică promovate de către autorităţile de la Chişinău” – se mai notează în comunicatul diplomaţiei moldovene.